Verheugend maar geflatteerd

Door Luigi de Mas

SMB 2 – De Kentering 1: 3 – 5

Zaterdag 27 nov.  hebben we op de valreep in Nijmegen kunnen spelen tegen SMB 2. Altijd lastig die uitwedstrijd, hoewel dat niet ligt aan het prima wijkcentrum, inclusief makkelijk en gratis parkeren  en de alleraardigste en gezellige  tegenstanders. De wedstrijd werd  onder  coronaregels  gehouden met mondkapjes, afstand houden en QR-code check.  En niet met 4 mensen in een auto.  Na deze match is het weer finito met clubschaken, ook op de clubavond. Ik vermoed heel sterk dat de lock down wel langer dan 3 weken zal duren. Maar er is de match Carlsen vs Nepo dus helemaal droog staan we niet.,

Gelukkig kunnen we tijdens de lock down herinnering koesteren aan onze eerste overwinning in drie ronden.  Die is 3 – 5.  Deze eindstand lijkt mij overigens geflatteerd, zoals de vorige twee nederlagen tegen geflatteerd waren. Hoe zeg je dat?

Lees verder

Twee partijen uit de wedstrijd tegen Dubbelschaak ’97

 

Door Leon ter Beek

Op zaterdag 6 november 2021 speelde het eerste team van De Kentering in de tweede ronde van de KNSB-competitie in klasse 5G thuis tegen het tweede team van SV Dubbelschaak ’97 uit Boxtel.

Dit artikel is niet bedoeld als een volledig verslag van de wedstrijd. Mijn partij duurde zo lang, dat ik geen tijd had om te volgen wat er op de andere borden gebeurde. Uiteindelijk bleek Dubbelschaak op deze middag duidelijk de sterkste en ze wonnen met 5½-2½. Ik wil mij beperken tot het tonen van enkele stellingen uit de partijen van Marc en mij.

Lees verder