Degradatieprobleem?

In zijn strijd om aan degradatie uit de A-groep te ontkomen, moest Arjan Gras (rechts) het opnemen tegen de nummer 1 van de derde periode, Stan Heijmans. Hij verloor en eindigde met 28 punten op de 5e plek van onder en was dus op het nippertje gered.

Ook Hans Kranenbarg (rechts) moest voor lijfsbehoud knokken. Tegen de nummer 1 van de B-groep, Paul Willemen, speelde hij remise en kwam ook op 28 punten, op de 4e plek van onder omdat hij minder partijen had gespeeld dan Arjan. Maar wat als het aantal partijen even groot was geweest?

Avontuur

Maandag 16 april 2018: Het avontuur van Stan Heijmans (links) tegen Dick van Leeuwen is geslaagd: 1-0

Maandag 16 april 2018: Het avontuur van Luigi de Mas (rechts) tegen David Bruggeman is mislukt: 0-1

16 april 2018: Schaken is avonturieren. Daar heb je stevige benen, een sterk hart en een koele geest voor nodig, oftewel Lees verder

Schaakkanibalisme

Maandag 9 april 2018: Schaakkanibalisme is het onwettig wellustig verzwelgen van vijandelijke koningen en koninginnen tot afgrijzen van de tegenstander. In de A-groep was daar dit keer geen sprake van: De leiders Stan Heijmans (rechts), Cees van Zelst (links), Ton Snoeren en Johan Knuvers hielden hun verdedigingen angstvallig gesloten: allemaal remises.

Maandag 9 april 2018: Wilbert van Eijk (links) was dit weekend opvallend aanvalszuchtig: 2 zeges in 3 dagen. Of er bij hem op 9 april ook sprake is geweest van kannibalisme, zal door het bestuur worden onderzocht. Zijn tegenstander Paul Willemen (rechts) heeft in ieder geval (nog) geen klacht ingediend en speelt volgens ingewijden zonder enig letsel nog steeds met alle plezier zijn schaakpartijtjes.