Victorie in Vught ??


Moet zijn kop rollen of wordt Ton Snoeren opnieuw de veteranenkampioen rapid schaak van Noord-Brabant?

Maandag 15-11-2021: Helaas geen schaken vanavond, mannen. Maar ….. je kunt deze week twee keer de jammerlijk verloren tijd dubbel en dwars inhalen: Donderdag 18 november op een seniorentoernooi rapid schaken + veteranenkampioenschap van Noord-Brabant en zaterdag 20 november op een rapidmiddag In zalencentrum De Kentering om 13:00 uur voor de interne rapidcompetitie. 
Eerst even Vught. De coronagolven hebben misschien je geheugen leeg gespoeld, maar ‘onze’ Ton Snoeren is nog steeds Brabants veteranenkampioen rapidschaak. Hij zal het zeker prettig vinden, als je hem donderdag komt steunen wanneer hij zijn titel moet verdedigen. Als Ton zijn leeuwenhart aanscherpt met een agressief tijgerhumeur, moet dat zeker kunnen lukken. 
Vught is de plaats waar je heerlijk aan het schaakbord kunt zegevieren. Daarvan gaf de 14-jarige Machteld van Foreest op 19 september een overduidelijk voorbeeld, door in de simultaan ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Vughtse Toren 22 van de 26 partijen te winnen, 3 remise te spelen en slechts één te verliezen.
Indien Ton zich door deze prestatie een dag lang kan transformeren in een verscheurend schaakroofdier, dan acht ik de prolongatie van zijn titel heel goed mogelijk. Veel plezier en succes allemaal, wanneer je daar donderdag van de partij bent.
Zaterdag 20 november kun je opnieuw je hart ophalen aan enkele potjes rapid. Het gaat dan om het interne rapidschaakkampioenschap van De Kentering. Peter Zijderveld heeft die mogelijkheid van William gedaan gekregen. Je moet je daarvoor wel bij David Bruggeman opgeven. Bij voldoende belangstelling gaat die schaakmiddag zeker door. 
Prachtig toch: twee keer schaken in een week dat het schaken afgelast moest worden. Tot ziens dus aanstaande zaterdag.

Machteld van Foreest: score van 85% op een simultaan in Vught

Ton Snoeren: Hoe hoog zal zijn score worden op 18 november in Vught?

1 reactie op “Victorie in Vught ??

  1. Ik zal er alles aan doen om mijn titel te prolongeren, Tjeu! In ieder geval een keer winnen met 1. b2 – b4 (Orang-Oetan of ook wel Sokolsky opening). Een pak chocolademelk is dan binnen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *