Lofzang

Maandag 19 november 2018: Schakers van De Kentering staan begerig rond competitieleider David Bruggeman, plaatsvervanger in Rosmalen van de schaakgodin Caïssa, die vrede en vreugde schenkt aan de schakende mens.

Maandag 19 november 2018: Ze waren er, de bittere kou trotserend, David Bruggeman, Andreas de Rooij, Dick van Lees verder

Rapid uit de startblokken

De eerste ronde van de Rapid competitie op 12 november vond plaats daags na de 11e van de 11e. Met 11 deelnemers is dat vragen om een dolle boel, en dat werd het. Kansloze offers, weggegeven stukken en duivelse zinsbegoochelingen. Maar af en toe ook briljante ingevingen, daverende combinaties en onverwachte kenteringen van verloren gewaande partijen. Als voorlopige koplopers twee usual suspects: Ton en Stan.

Volg de link voor alle uitslagen en de tussenstand rapid 2018-2019

Herfstkampioen

Maandag 5 november 2018: Doordat de titelfavoriet Hans Kranenbarg zich te pletter liep op de rots Ton Snoeren en David Bruggeman (foto) zijn partij wel won, viel op de laatste speeldag van de eerste, ongemeen spannende, cyclus van negen wedstrijden de beslissing: David is onze herfstkampioen 2018.