De Krab

Door: Leon ter Beek

Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, speelde ons eerste avondteam (De Kentering A) een inhaalwedstrijd tegen het Roosendaals Schaakgenootschap (RSG A).

Luigi heeft op deze site al uitgebreid verslag gedaan van zijn verdienstelijke remise in deze uitwedstrijd. Zelf speelde ik op het eerste bord een degelijke remise tegen Jan Schuurman (2068), en ook David hield zijn partij tegen Marc Naalden (1839) soepel remise.

De winst in de wedstrijd dankten we aan Marc Smits, die met zwart moest aantreden tegen zijn naamgenoot Jacques Smits (1593). Deze partij is de moeite waard om na te spelen.

Het begint met 1. b3 h5! Zie diagram 1.

Diagram 1. Jacques Smits – Marc Smits. Stelling na 1… h5.

Marc staat bekend om zijn bizarre openingen, maar 1… h5 is zelfs voor hem nog apart.

Lees verder

RSG A–De Kentering A 1,5–2,5

door: Luigi de Mas

Op Paasmaandag 18 april togen Leon, David, Marc en ondergetekende naar Roosendaal. We waren daar stipt op tijd om 13.00 uur. Een vermelding waard aangezien de route langs Waalwijk liep en daar hebben we slechte ervaring mee.
Na veel geschuif met de datum waren beide teams bereid op paasmaandag aan te treden voor de inhaalpartij.  Wij, bij De Kentering, schaken dan niet hoewel de maandag onze clubavond is. Ik vraag mij echter wel af waarom we die traditie in stand houden.
De ontmoeting kon niet plaatsvinden in de normale clubruimte van RSG: We zaten in een kamer boven een ander café. Dat zat prima daar, temeer omdat wij als gasten werden behandeld en niet zelf voor onze drankjes hoefden te zorgen. Driemaal is de caféhouder muisstil langsgekomen om bestellingen op te nemen.
Weer dreigde deze keer dat we met 3 man zouden aantreden, want ik had op maandagmorgen nog enige last van migraine, en toen was het niet meer mogelijk een vervanger te vinden….

Lees verder

Het scheelde weinig …

PMC 2 – De Kentering 1      5 – 3

door David Bruggeman

“Pion-Mook Combinatie 2 heeft de punten nodig om de eerste plaats in Klasse 5G veilig te stellen, maar onze gasten van De Kentering 1 uit Rosmalen hebben die punten minstens zo hard nodig om zich te handhaven in de 5e klasse…” was de even eenvoudige als juiste vaststelling aan het begin van de wedstrijd van arbiter Huub Blom van PMC. En een garantie dat beide teams als leeuwen zouden vechten voor de punten.

Niek van Diepen (PMC2) – Johan Knuvers 2 april 2022

Lees verder