Paul en Hans scoren hoog

Paul en Hans

Woensdag 19 juni hebben onze schakers Paul Willemen (links) en Hans Kranenbarg (rechts) in het quizprogramma ‘Twee voor twaalf’ een score behaald van € 536,–, normaal gesproken goed voor de winst. Ze hadden echter de pech om tegen een koningskoppel te moeten strijden, dat tot nog groter hoogte steeg: € 618,–, buitencategorie dus.
Het ontbreken van een mooie schaakvraag was eigenlijk het enige smetje op een glanzend optreden, dat 17 oktober op de tv te volgen zal zijn.

Afscheid van seizoen 2012-2013

Een mooi afscheid van een gedenkwaardig seizoen

Een mooi afscheid van een gedenkwaardig seizoen

Het was een mooi seizoen om afscheid van te nemen. Voor het eerst nam ‘De Kentering’ namelijk met 5 teams deel aan de NBSB-competities: 2 in de zaterdag-, 2 in de avond- en één in de bekercompetitie. Voor het eerst ook slaagde het bekerteam er in, om de halve finale te bereiken. Met een mengeling van ongeloof en bewondering had men in Brabant gereageerd op de uitschakeling van ‘Het Zwarte Schaap’ door ‘de Kentering’. De interne competitie leverde bovendien veel spannende partijen op. Vandaar dat 13 schakers het plan hadden opgevat om op maandag 17 juni bij restaurant ‘De Keijzer’ met een etentje het seizoensafscheid te vieren, hoewel helaas door ziekte 12, door werkdruk 11 en door babysitgebrek 10 schakers over bleven. Gelukkig kwam teamcaptain Stan Heijmans dit verlies met een onverwacht bezoek volledig compenseren (want een captain telt voor drie).|
Lees verder