Schaken is lachen

Maandag 26-3-2018: Schaken is lachen, ook volgens Johan Knuvers (rechts) en Ton Snoeren, zelfs als je elkaar als no. 1 en 2 van de ranglijst te lijf gaat. Heerlijk om je prefrontale cortex te prikkelen en de endorfine en dopamine door je heen te laten stromen, zodat een kiplekker gevoel bezit van je neemt. Die pure blijdschap maakt je immuun voor winnen of verliezen. Daarom dit keer hier geen woord over de uitslag van deze topper.

 

Met dank aan Stan

Maandag 19-3-2018: Johan Knuvers (links) heeft na zijn overwinning op David Bruggeman de leiding in de A-groep gegrepen. Sterkte Johan, want een leider heeft het zwaar. Dat zagen we in de vorige periode, toen de schijnbaar onbetwiste leider Luigi de Mas toch nog kopje onder ging.

Maandag 19-3-2018: Ton Snoeren (rechts), de kampioen van de vorige periode, doet weer volop mee in de strijd om de koppositie door Stan Heijmans te verslaan. Het is ongemeen spannend in de A-groep. De favorieten duikelen voortdurend over elkaar heen.

Laten we de partij tussen Stan Heijmans en Ton Snoeren nader bekijken in een poging om te ontdekken wat er met de Lees verder

Zaterdagcompetitiehoop

10-3-2018: Een gelijk spel tegen koploper De Combinatie 2 heeft De Kentering 1 nieuwe hoop gegeven voor lijfsbehoud in de 1e klasse. Hoe het met de 2 resterende wedstrijden moet gaan, liet Marc Smits (zie foto: de enige die won) zien: hang als een roofvogel boven je bord en boor je dodelijke blik in de stukken. Dan komt het goed.
De hoop van De Kentering 2 om te promoveren is na de nederlaag tegen De Oude Toren vervlogen. Maar er ligt nog een grote hoop te wachten op het seizoen 2018-2019.