EVS 1 – De Kentering 1: 4,5 – 3,5

Zaterdag 21 april 2018: Gesteund door Hans van Eijk (staand) zoekt David Bruggeman (zittend) naar de winstvoering en hij vindt haar! Moet je kijken hoe hij dat doet!

Zaterdag 21 april 2018: Voor de derde keer in de NBSB-competitie van 2017-2018 verliest De Kentering 1 op het nippertje met 4½-3½ van zijn tegenstander. Dit keer was het in Valkenswaard desastreus want volgens captain Stan Heijmans moet De Kentering nu degraderen uit de 1e klasse B. Na een 2-0 voorsprong toch nog verliezen, dat is zeer zuur. Volgens Stan was het ook niet nodig geweest.
Dat klopt ook helemaal met de manier waarop dit team zich gewoonlijk presenteert: met een goed gevoel van eigenwaarde, vol wakkere aandacht en met onderlinge toewijding. Zulke mensen zijn toch eerste klasse-schakers. Daar horen ze thuis.
Misschien dat ze één belangrijk aspect verwaarlozen: de borst. Niemand mag vergeten om met de borst vooruit te spelen (dus met moed, volharding en doorzettingsvermogen). Zie de foto van David: Die speelt met de borst vooruit en wint! Ik durf te wedden dat de andere winnaars van De Kentering, Stan Heijmans en Wilbert van Eijk, ook met de borst vooruit gespeeld hebben.
Niet getreurd mannen. Jullie hebben een mooie competitie gespeeld. Volgend jaar opnieuw maar dan allemaal met de borst vooruit. Johan Knuvers is al een heel eind op weg (remise).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *