Seizoensarbeid voor senioren

Door David Bruggeman

Impressie Druiventrostoernooi 2023 met, meen ik, midden in beeld wat naar achteren Tom Fürstenberg in zijn karakteristieke pose

Waar sommige jongeren in de zomer gaan druivenplukken in Zuid-Frankrijk, verricht traditiegetrouw een groepje clubgenoten van De Kentering dit soort plezierige ‘seizoensarbeid’ in de zomer in Berkel-Enschot bij het Druiventros-toernooi. Het is een 50+-seniorentoernooi met een A-poule, rating 1600 – 2120 en een B-poule met spelers tot 1600. In beide poules namen spelers van De Kentering deel, Ton Snoeren en Tom Fürstenberg in de A-poule en Pieter Roos, Paul Willemen en Jan Arts in de B-poule. De deelnemers speelden 6 rapidpartijen met een bedenktijd van 15 minuten per persoon.

Het Druivenplukken ging meer dan voorspoedig voor Ton Snoeren. In zijn A-groep verloor hij weliswaar van de uiteindelijke winnaar, Jean-Paul Fransen uit Helmond, maar na een +-remise en 4x winst werd hij gedeeld tweede met 4,5 punten, samen met Wilbert Schreurs, trouwe deelnemer aan het Zomerschaken, Pascal Graafmans uit Goirle. Tom Fürstenberg werd met 2,5 punt 20e in deze sterke poule, ook iets beter dan op basis van zijn rating zou mogen worden verwacht.

In de B-groep was ook Jan Arts lekker op dreef en greep met 4 uit 6 net naast de prijzen en ook Paul, 3,5 punten, en Pieter, 3 punten, presteerden verdienstelijk. De druivenplukkers van De Kentering hebben hun glas zomerwijn verdiend en zijn vast komend jaar weer graag geziene seizoenarbeiders daar in Berkel-Enschot.

1 reactie op “Seizoensarbeid voor senioren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *