Finale Zomerschaaktoernooi

Door David Bruggeman

Bart van den Berg, op de foto rechts tegen Ton Snoeren, won afgelopen maandag 21 augustus de finale van het zomerschaaktoernooi. Bart is een nieuwe inwoner van Rosmalen en tevens nieuw lid van De Kentering. Hij speelt ook bij SG KiNG in Tilburg.
De zes koplopers van de voorgaande vier zomeravonden streden in vijf onderlinge partijen om de prijzen. Ze waren aan elkaar gewaagd en pas in de laatste ronde viel de beslissing.

Eindstand
Bart van de Berg (Rosmalen)     3,5
Joost Duquesnoy (Waalwijk)      3,5
Ton Snoeren (Rosmalen)           2,5
Hans Sinnige (Waalwijk)            2,5
Dave Wildschut (Rosmalen)        2,0
Henk van der Wijst (Oss)            1,0

Het Zomerschaken was weer een erg gezellig schaakfeestje. Dat zie je ook aan de toename van het aantal deelnemers. Dat groeit jaarlijks, dit keer 65 schakers van alle leeftijden en speelsterktes. Sommige namen één avond deel, anderen alle avonden, en dat kan allemaal omdat het schaakplezier centraal staat. Dat toont ook de sfeer van onze club: het draait om het plezier en de gezelligheid. Het weer werkte ook nog eens meer de laatste twee maandagavonden: Het was lekker zonnig, zodat het erg gezellig en aangenaam schaken was op het terras van Biercafé D’n Beer.

Op de laatste avond van het Zomerschaken vond ook een open snelschaaktoernooi voor alle andere schaakliefhebbers. Dat snelschaaktoernooi was ook goed bezocht met 30 spelers. Zij speelden elk zes partijen met een korte bedenktijd van 5 minuten per persoon en 3 seconden extra per zet.

Winnaar werd Johan Wuijts, die alle zes partijen wist te winnen!
Ratingprijzen (prijzen in twee groepen van minder sterke spelers) waren er voor
Xiheng Zhang (ratingprijs categorie 0 – 1300)
Bram Sekreve (ratingprijs categorie 1300 – 1600)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *