Verrassende vitaliteit

Luc Seuter, de nieuwe secretaris. Welkom Luc. Opvolger van Hans Kranenbarg. Bedankt Hans.

David Bruggeman, de nieuwe wedstrijdleider. Welkom David. Opvolger van Roel Jongenelen. Bedankt Roel.

Maandag 27-8-2018: De mond van voorzitter Peter Zijderveld zakte van volle verbazing wagenwijd open, toen hij aan het eind van de Algemene Leden Vergadering hoorde, dat Ton Snoeren, Roel Jongenelen en Pieter Roos een stout plan lanceerden, dat hij jaren geleden als onhaalbaar in een lade had opgeborgen: een jeugdopleiding voor De Kentering. Stan Heijmans zegde onmiddellijk zijn steun toe.

Dit vrolijk stemmende optreden van het trio Ton, Roel en Pieter was niet het enige blijk van de ‘eeuwige jeugd’ van De Kentering. Daarvoor had Luc Seuter het bestuur al verblijd met zijn toezegging om Hans Kranenbarg als secretaris op te volgen. Weg was bij het bestuur de kille gedachte aan een secretarisloos tijdperk, wat het failliet van deze prachtige vereniging zou betekenen, weg ook de vrees voor een lange vruchteloze vergadering. De voorzitter kon zelfs met grote voldoening binnen twee uur de bijeenkomst sluiten.

Ook het frisse optreden van de nieuwe wedstrijdleider David Bruggeman was een teken van vitaliteit, van verandering wanneer de noodzaak daarvoor duidelijk is. David kondigde een nieuw competitiemodel aan, het keizersysteem, waarbij alle schakers in één groep worden ingedeeld. Het afmelden voor zeven uur kan bij hem niet meer met een telefoontje of per e-mail gebeuren maar alleen per sms (of met een app)

Het keizersysteem zet een streep door het promotie/degradatiemodel dat voorheen steeds voor extra spanning zorgde. Bij monde van Paul Willemen, die zowel van spijt als begrip getuigde, nam de vergadering afscheid van het oude systeem zoals het een vitale vereniging past: met een positieve opstelling en een verwachtingsvolle blik naar het komende seizoen.

Dank aan Hans Kranenbarg (links) voor zijn werk als secretaris.

Dank aan Roel (rechts) voor zijn werk als wedstrijdleider, uitgesproken door één van de leden uit de vergadering.

Het nieuwe bestuur. Heel veel succes, nieuw bestuur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *