Symbool

28-3-2020: Zo hopen we Pieter Roos na het een en het ander weer terug te zien.

28-3-2020: Goede tijden, slechte tijden, zo zit het leven in elkaar. Die perioden wisselen elkaar af, zonder dat jou gevraagd wordt ermee in te stemmen. Wat een mens, en een schaker gelukkig dus ook, wel kan doen, is om in tijden van nood het geloof in verbetering levend te houden. Onze clubgenoot Pieter Roos zou je als symbool kunnen zien van deze helende mentaliteit.
Zeer ernstig ziek geworden door een heftige aandoening belandde hij in zorgwekkende toestand op de I.C. van het ziekenhuis. Zijn situatie daar was lange tijd heel kritiek. Het tij keerde echter en Pieter krabbelde de I.C. uit op weg naar een herstelhotel. Daar is hij aan het opknappen en wellicht al bezig met een voorzichtige voorbereiding van een terugkeer naar één van de schaaktafels van De Kentering, wanneer de dagen van Corona zijn geteld.
Laten we Pieter aanmoedigen bij de hervatting van zijn schaakcarrière en hem bij zijn beklimming van de algemene rangschikking tot vlak bij de stoelpoten van Stan Heijmans de beruchte zaag overhandigen met die uiterst venijnig scherpe zaagtanden.
We wensen Pieter sterkte toe bij een hopelijk snel en volledig herstel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *