Verslagen teams en partijanalyse Tom

Mooie overwinningen in de zaterdagcompetities voor team 2 en 3 en een nipt verlies van het 1e team.

OSV3 -De Kentering 2

OSV 3 – De Kentering 2

OSV 3 – De Kentering 2 0,5-3,5

Verslag van Jan

We speelden in een groot Buurthuis in een kleine gezellige zaal met grote tafels aan elkaar geschoven. Een rij Osse spelers met daar tegenover 4 teamschakers van de Kentering.

Ton Snoeren aan bord 1, met de witte stukken kreeg na 1. e4 met 1….c6. De Caro-Kann verdediging tegen. Deze opening heb ik jarenlang zelf gespeeld. De hoofdvariant kwam op het bord. Ik dacht nog dat zijn tegenstander hier alles van zou weten. Echter na de 16e zet maakte hij een klein strategisch foutje. Ton heeft er onmiddellijk gebruik van gemaakt: Binnen no time kon hij geen vin meer verroeren. Volkomen ingesnoerd verloor hij de ene na de andere pion en legde tenslotte moedeloos het hoofd in de schoot.

Hans speelde met zwart aan het 2de bord actief in een gelijke stelling waardoor hij het toreneindspel remise hield.

Dick met wit aan het 3de bord won in 16 zetten. Zijn tegenstander zag mat in één over het hoofd.

Jan aan het 4de bord met zwart. De tegenstander gaf bij de 21ste zet op nadat ik op de 18de zet de winnende voortzetting had gevonden. Toen had ik een loper en twee pionnen meer in een partij waarin wit het Evans gambiet had gespeeld.

De Kentering 2 heeft na 3 rondes alle 3 de wedstrijden gewonnen!

Dubbelschaak ’97 3 – De Kentering 3 1-3

Peter werd aan het derde bord vervangen door Stanislav, die meteen een vol punt binnen bracht voor het team!

Dubbelschaak ’97 3 – De Kentering 3 1-3


Eindhoven 4 – De Kentering 1 4,5-3,5

Verslag van David 

Eindhoven 4 – De Kentering 1 4,5-3,5

Het eerste team dolf het onderspit tegen Eindhoven 4, een team met een mix van jonge spelers en ervaren rotten. Marc zag in zijn partij een kleine combinatie over het hoofd en kwam al snel een stuk achter. De tegenstander speelde het rustig en gedecideerd uit. Ook Leon zag in een veelbelovende stelling een schaak aan het eind van een combinatie van meerdere zetten over het hoofd en boog het hoofd toen duidelijk was dat hij een toren moest geven om mat te voorkomen.

Intussen wisten David en Tom hun partijen tegen sterke spelers op de borden 2 en 3 te winnen (zie ook de partijanalyse van Tom), en met de 2-2 tussenstand en een mooie stelling van Hans gloorde er hoop op een overwinning. Wilbert, die graag eens op een hoger bord speelde om zijn goede vorm van de laatste weken in een externe partij op niveau te testen, moest echter zijn meerdere erkennen in de teamcaptain van Eindhoven 4. Ewout Snoeck bouwde een voordeel uit de opening rustig uit en neutraliseerde het tegenspel van Wilbert vakkundig. Johan kwam in een partij tegen een jonge tegenstander een pion achter. Actief spel had de balans allicht kunnen bewaren, maar enkele defensieve zetten lieten teveel ruimte voor de wit, en twee vrij pionnen waren, ondanks de loper van ongelijke kleur, niet tegen te houden. Luigi haalde een huzarenstuk uit door in een stelling met een pion minder zoveel dreiging tegen de koning van zijn jonge tegenstandster te creëren, dat zij moest berusten in remise. De degelijke overwinning tot slot van Hans van Eijk kon tot slot schade niet meer herstellen: team 1 verloor met het kleinst mogelijke verschil: 4,5 – 3,5

Partijanalyse van Tom

2 reacties op “Verslagen teams en partijanalyse Tom

  1. Inderdaad een mooie partij, Tom! Helemaal in klassieke stijl (niks voor jou eigenlijk). Alsof je een partij Capablanca – Bogoljubov naspeelt. Rustig damegambiet, torens in het centrum, lopers op de koningsvleugel gericht, er lijkt niets aan de hand maar voor je het weet staat zwart mat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *