Plan?

Krijgen we een plan te zien voor de ledenwerfactie?

Woensdag, 21-9-2022: Elke onderneming vereist een goed plan. Dat geldt dus voor een schaakwedstrijd en eveneens voor een ledenwerfactie. Gisteren heb ik dat bij het Hevoschaken aan den lijve ondervonden. Ik verloor van Pieter Roos want ik had in de finale geen plan. Toen we de eindstrijd begonnen, had ik een stuk meer: Pieter had een toren + vrijpion en ik een toren + loper. Terwijl de tijd begon te dringen, draafden mijn toren en loper als kippen zonder kop over het bord en de vrijpion van Pieter rukte intussen glunderend en gniffelend op. Uiteindelijk liep de loper zich vast en ging ik zonder plan door de vlag. 
Tijdens de ALV van twee weken geleden hebben we het ambitieuze voorstel van het bestuur omarmd, om een ledenwerfactie te beginnen, inclusief de poging om nieuwe leden ook te behouden. Na twee weken mis ik echter nog steeds een concreet plan van aanpak.
Ik vind dat we een prima bestuur hebben, laat ik dat voorop stellen maar ik zit toch wel te popelen en te hopen op een duidelijk actieplan. Niemand weet precies wat hij daarbij moet doen en niet moet doen. Vragen genoeg: Wie bedenken er een plan? Wie is daar de woordvoerder van? Gaan we met zijn allen op eigen houtje actie voeren, zowel in het werven als in het behouden van leden? Gaan we vervolgens met zijn allen zonder plan door de klok?
Wordt dan tenslotte ook deze wedstrijd verloren?

3 reacties op “Plan?

 1. Beste Tjeu,
  Dit is weer een leuk artikel van jouw hand.

  Over het plan:

  Wat zou je denken van cafe schaak bij d’n Beer op dinsdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur. Dit als de expoitant dat mogelijk acht. We hebben denk direct al minimaal 5 gegadigden om hieraan deel te nemen. Ik mik op 8 a 10. Dit geeft ruimte aan inloop schakers die dit wel eens willen uitproberen.
  De hevo heeft door “zaalplanning” nu moeite om onze oude mannenschakers goed te faciliteren dus bij realsatie van cafeschaak is dat probleem ook weer opgelost.
  Wellicht maandag even bespreken?
  Hartelijke groet,
  Pieter

 2. Een mooi plan, Pieter. Een plan ook, om alle nieuwe schakers van onze club bij te betrekken. Als ik op mijn hartslag afga, moet ik haast wel een gretige overloper zijn van Hevo-schaak naar Berenschaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *