Opstanding van De Kentering B

10-2-2020: De beste stuurlui aan de wal knikten goedkeurend bij de winnende stormaanval van Hans Kranenbarg.
Uitslag avondcompetitie: De Kentering A – HSC B: 1-3
                                               De Kentering B – Odi A: 3½-½

Maandag 10-2-2020: Na driemaal met 3-1 verloren te hebben, hees De Kentering B de stormvlag in een poging om de storm, die al een dag lang met windkracht 10 Rosmalen had geteisterd, te internaliseren en te benutten om daarmee de tegenstander omver te blazen. Die verweerde zich ondanks een lagere teamrating van 30 punten kranig, maar wie bij een hevige storm een boom moet vast grijpen om overeind te blijven, krijgt vaak pakken met takken over zich heen.
Paul Willemen liet zich zegevierend voort razen op de orkaan van de Engelse opening, die het ene stuk na het andere van het bord blies. Hans Kranenbarg deed donder en bliksem neerdalen met zijn verschroeiende Pxf5, waardoor zijn tegenstander niet alleen een pion achter kwam te staan maar zijn hele verdediging ook in zwaar weer ten onder ging. Ingeklemd tussen deze stormers Paul en Hans kon Peter Zijderveld in het oog van de orkaan in alle rust naar een remise toewerken, waardoor de wedstrijd al was gewonnen: 2½-½.
Marc Smits, die het niet gemakkelijk leek te hebben, maakte in het slotspektakel van zijn partij het onmogelijke mogelijk, door zijn 200 ratingpunten sterkere tegenstander toch nog naar verlies te jagen: 3½-½.
De Kentering A had het bijzonder zwaar tegen HSC B, dat met een hogere teamrating van 100 punten niet te verslaan was. Zodoende namen Stan Heijmans, David Bruggeman en Luigi de Mas alle drie gelaten de nul in ontvangst en lieten de eer gered worden door Luc Seuter, de prijsvechter, soms onverslaanbaar, ook zoals nu tegen een HSC-er van 150 ratingpunten meer. Knap gedaan Luc, kroonprins van De Kentering, als je wat minder wisselvallig zou spelen.
Luigi moest het opnemen tegen de jonge, frisse, aalvlugge en felle Gachatur Kazarjan. Als je zo’n jonkie onbevangen het hol van D’n Beer ziet binnen wandelen, dan kun je vermoeden dat je het moeilijk gaat krijgen. Luigi kan er van mee praten. Met de uiteindelijke 1-3 nam De Kentering A de nederlagenreeks van het B-team over. 
In de interne competitie speelden de top-5-schakers Cees van Zelst en Ton Snoeren remise tegen respectievelijk Johan Knuvers en Leon ter Beek en dreven daarmee nog verder weg van de leider van het klassement, Stan Heijmans.

10-2-2020: De door ervaring gelouterde Luigi de Mas was desondanks niet bestand tegen het geweld van de jonge schaakgeneraal Gachatur Kazarjan (voorgrond): 0-1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *