Neus

17-2-2020: Let op de handenhouding van Stan (rechts). Het was voor David zodoende niet mogelijk om hem bij de neus te nemen.

17-2-2020: Cees (links) had een fijne neus voor de zwakte in de stelling van Ton.

Maandag 17-2-2020: Weer een onstuimige avond in ‘D’n Beer’ en wederom geen enkele remise. Acht maal werd iemand bij de neus genomen, al bleef gelukkig acht maal iemands aangezicht ongeschonden.
David Bruggeman was één van de slachtoffers. Hij was niet bestand tegen het oogverblindende aanvalsspel van Stan Heijmans, al droeg hij zelf bij aan zijn eigen ondergang, door zijn paard ver buiten het strijdgewoel aan de rand van het slagveld te laten verkommeren.
Ook Ton Snoeren ging een overwinning aan zijn neus voorbij en ook hij hielp Cees van Zelst daarbij een handje mee, door zijn eigen arme loper buitenspel te zetten, waar Cees handig gebruik van maakte. 
Luigi de Mas stond aardig op zijn neus te kijken, toen Marc Smits bliksemsnel gebruik maakte van een onachtzaam open gelaten gaatje in zijn verdediging met een dodelijk verschroeiende matzet. En dat terwijl Luigi vrolijk met aanvallen bezig was en met twee vingers in de neus dacht te gaan winnen.
Ook ik stootte pijnlijk mijn neus in mijn partij tegen Dick van Leeuwen. In een schitterende stelling met een dubbele penning van het paard op c6, keek ik niet verder dan mijn neus lang is, dacht het paard op c6 te veroveren, maar het enige dat ik bereikte, was het opheffen van de penning en het overgeven van het initiatief aan Dick, die daar genadeloos gebruik van maakte.
De top-5 is al drie weken hetzelfde gebleven, wel met sterker geworden onderlinge verschillen. Alleen is Wilbert van Eijk op de drempel ervan, op plek 6, verdrongen door Leon ter Beek, die hem in een onderlinge krachtmeting geen kans gaf.

17-2-2020: Marc (links) liet zien, dat wie niet sterk is, slim moet zijn en won van Luigi.

17-2-2020: Leon (links) rukte op naar de 6e plek, door Wilbert te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *