HULDE

Zaterdag 2 oktober 2021: Hulde aan het bestuur, in het bijzonder aan voorzitter Peter Zijderveld, die naar mijn mening bezig is om de krakende schaakschuit ‘De Kentering’ dwars door de coronastorm in rustiger vaarwater te loodsen. Hulde, want geen mens zit te wachten op zo’n pittig stukje vrijwilligerswerk.
Tijdens de laatste ALV en in zijn e-mail van 24 september vermeed hij heel verstandig de slangenkuil van de verdeeldheid en accentueerde hij het gemeenschappelijke belang: wat te doen om iedereen te laten schaken. Dus geen discussies over vaccinatie enz. want die lossen zelden iets op en leiden meestal naar een felle strijd om het eigen gelijk, maar wel een duidelijke afspraak op de ALV, hoe ook de schakers die zich kwetsbaar voelen, een zo groot mogelijk gevoel van veiligheid kunnen krijgen.
Wie extra voorzichtig wil zijn in de schaakzaal kan zodoende kiezen voor ontsmetting van de handen, gebruik van een mondkapje en het bewaren van een veilige afstand. Een extra veilige afstand is daar mogelijk, door de schaaktafels in de lengterichting te gebruiken.
Daarom tot slot een feestlied en bloemen voor Peter, voor het hele bestuur en eigenlijk voor alle leden van ‘De Kentering’, want steeds heeft het gemeenschappelijk belang voorrang gekregen:
For he is a jolly good fellow,
for he is a jolly good fellow,
for he is a jolly good fellow,
and so say all of us.
Vanwege die gemeenschappelijkheid verander ik hierbij vrijmoedig de laatste versregel in:
and so they’re all of us.
We zijn immers allemaal goedwillende schakers. 
2 reacties op “HULDE

 1. Beste bestuur en leden van sv de Kentering,

  Van harte gefeliciteerd met jullie 50 jarig jubileum!!
  Het is zo fijn dat in ons mooie Rosmalen nog steeds fanatiek geschaakt wordt. Onze kinderen hebben nog mooie herinneringen aan de tijd dat ze bij jullie hebben geschaakt.
  Wij wensen jullie een mooie toekomst toe!

  Hartelijke groeten,
  Harrie en Dagma Muhren
  Willem, Bianca, Melissa en Yvette

 2. Pingback: ‘De Kentering’ 50 jaar | Schaakvereniging De Kentering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *