Onze Kampioenen

Stan

Ton

Leon

Henk

22-9-2021: Bij gebrek aan informatie over de uitslagen en de stand in de interne competitie begeef ik me op het steil omhoog lopende, smalle pad der kampioenen van De Kentering en bereik hijgend de hoge top, waar onze helden verblijven, ieder op zijn eigen roze wolk, en verwend worden met hemelse spijzen en drank. Ze zijn immers doorlopend hongerig en dorstig naar schaaksuccessen en worden voor hun gretigheid dan ook vorstelijk beloond met bekers en schalen wijn, nectar en ambrozijn. Door niemand minder dan Caïssa zelf worden ze daar vertroeteld. 
Wie zijn die uitverkorenen? U kent ze, indien u een vaste bezoeker bent van de maandagavonden, als trouwe clubschakers: Stan Heijmans, Ton Snoeren, Leon ter Beek en Henk Slaats. Mocht één van hen uw volgende tegenstander zijn, dan bent u nog niet jarig.
Oogappel van Caïssa is Stan, niet alleen omdat hij een bijna legendarische, ‘eeuwige’ kampioen is maar vooral omdat hij als captain van het eerste legerteam van De Kentering voorop gaat in de strijd, mes tussen de tanden, bijl aan de gordel, en aan het eerste bord de hardste klappen uitdeelt of in ontvangst moet nemen. 
Ton is eveneens een groot kampioen. U bent het door de corona-ontberingen misschien vergeten, maar hij is nog steeds veteranenkampioen van Noord-Brabant en hoopt op 18 november aanstaande in Vught alle aanvallen van naar roem hunkerende schakers af te slaan. Dat moet lukken want hij is in topvorm, getuige zijn recente overwinningen op grote mannen als David Bruggeman en Hans van Eijk.
Een recente kampioen is Leon, onze coronakampioen, een benaming die hem mogelijk onwelgevallig zal zijn. Hij zal zich liever simultaankampioen noemen, veronderstel ik. Die past ook beter bij de diepe bewondering van zijn clubgenoten, van wie hij er enkele weken geleden vijftien tegelijk aan het schaakbord ontmoette. Hij versloeg er zeven, remiseerde met vijf van hen en kreeg slechts van drie krachtpatsers de kous op de kop. Daarmee is Leon de kroonprins van de kandidaten, die met Stan en Ton om de titel zullen strijden in het seizoen 2021-2022.
De vierde kampioen is Henk, de trotse winnaar van het rapidschaaktoernooi te Berkel-Enschot in de C-klasse. Over Henk kunt u in het vorige stukje op de website voldoende gegevens lezen, om voor hem met een diepe buiging uw hoed af te nemen.
Tenslotte lijkt het me passend om voor dit viertal een wervelende, vrolijke fotodans te maken. Gegroet kampioenen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *