‘De Kentering’ 50 jaar

Maandag 4 oktober 2021: Dierendag, maar op de eerste plaats ‘De Kentering’-dag omdat de vereniging 50 jaar geleden ter wereld kwam. Onze historicus Martien Veekens kan daar veel over vertellen want hij was zelf aanwezig in de kraamkamer. Hij heeft de schaakbaby al die tijd gekoesterd en zien opgroeien tot de feestelijke leeftijd van dit moment.
Doordat verjaardag en clubavond samenvielen, nam voorzitter Peter Zijderveld al een voorschotje op de grote viering in het voorjaar van 2022, door alle aanwezigen te trakteren op een heerlijk gebakje.
Het toeval wilde, dat ook de eerste avondcompetitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op deze dag werd gestreden. Tegenstander van ‘De Kentering’ was het roemruchte HMC uit Den Bosch. Of HMC zo ver is gegaan, om de jubilaris bij deze gelegenheid de overwinning cadeau te doen, is mij nog niet bekend. Er zijn op de website nog geen uitslagen gepubliceerd.
Heel verrassend was ook de felicitatie van de familie Mühren, die prompt op 4 oktober binnen kwam:

Dagma Muhren op 4 oktober 2021 om 07:28 schreef:

Beste bestuur en leden van sv de Kentering,

Van harte gefeliciteerd met jullie 50 jarig jubileum!!
Het is zo fijn dat in ons mooie Rosmalen nog steeds fanatiek geschaakt wordt. Onze kinderen hebben nog mooie herinneringen aan de tijd dat ze bij jullie hebben geschaakt.
Wij wensen jullie een mooie toekomst toe!

Hartelijke groeten,
Harrie en Dagma Muhren
Willem, Bianca, Melissa en Yvette

Dankjewel, familie Mühren, voor deze verrassende gelukwens.
Die heeft er toe bij gedragen, dat de 4e oktober al een diepe, feestelijke indruk heeft nagelaten in menige schaakziel.

Inmiddels is de uitslag van de spannende topper HMC A – De Kentering A bekend. Er is zelfs een verslag van gemaakt door de captain van HMC, Eric Merx, een uitermate vriendelijk en objectief verslag, dat via deze link te lezen is.

 

 

2 reacties op “‘De Kentering’ 50 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *