De Kentering B kansloos in avondcompetitie

(Verslag van Ton van der Straeten)

Gennep A – De Kentering B  3,5 – 0,5

Het team van De Kentering B is het nieuwe seizoen van de avondcompetitie slecht begonnen. In de eerste ronde werd tegen het zwakke ODI slechts gelijk gespeeld.
De wedstrijd tegen het op papier sterkere Gennep werd een desillusie.
Natuurlijk zijn de uitslagen nooit van tevoren te voorspellen maar de einduitslag liet zien dat het team vrijwel niets had in te brengen.
Invaller Mikel van Dijk verloor al snel een paard en een pion en gaf meteen op. Achteraf betreurde Mikel zijn snelle opgave: “Ik denk dat ik beter had kunnen doorspelen.”
Peter Zijderveld had in zijn hoofd een schitterende combinatie van ongeveer vijf zetten en na lang piekeren zette hij de gedachte om in daden. Jammer genoeg had hij iets over het hoofd gezien en moest hij een stuk inleveren. Peter probeerde het nog wel maar moest het moede hoofd buigen voor de te grote overmacht.
Ton van der Straeten speelde een reguliere remise. Zijn tegenstander kon niet anders dan of een paard inleveren of berusten in remise wegens herhaling van zetten.
Arjan Gras kwam op een gegeven moment zo slecht te staan dat hij besloot tot een de dood of de gladiolen poging. Hij offerde zijn loper in de hoop om een herhaling van zetten af te dwingen. Zijn hoop bleek hopeloos en Arjan moest opgeven.
Op 16 december 2013 volgt de volgende wedstrijd thuis tegen Deurne. Ongetwijfeld zal het team de slechte start goed willen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *