De Kentering en NBSB Rapid

Loek en Piet: twee schakers aan het eerste bord

Loek en Piet: twee schakers aan het eerste bord

‘De Kentering’ heeft zich weer op verschillende manieren verdienstelijk gemaakt voor het NBSB Kampioenschap

Rapidschaak. Allereerst door een vlekkeloze organisatie van het toernooi zelf. Dank zij een puike samenwerking tussen Erik Punt, Johan Knuvers, Jan Arts en Tjeu Segers konden bijna 50 schakers een dag lang al hun schaakenergie wijden aan hun geliefde spel en hebben ze uitzicht op nog eens zo’n mooie dag in 2014. Ook de vlotte en vriendelijke bediening in ‘D’n Beer’ heeft aan het slagen van dit toernooi bijgedragen.
Verder zorgden 11 schakers van ‘De Kentering’ voor een royale vertegenwoordiging van de organiserende vereniging. Stan Heijmans deed het, zoals gewoonlijk op het NBSB Kampioenschap Rapidschaak, weer goed en veroverde met 5 punten de tweede prijs in de 2e categorie. Piet van Eijndhoven zorgde voor een verdienstelijke score van 4½ punt en maakte in zijn partij tegen Loek van Wely bepaald geen zwakke indruk. Arjan Gras, die met 0 punten moest gaan lunchen, kwam daarna gesterkt en getergd de schaakarena binnen en behaalde met 3½ punt nog de 5e prijs in de 4e categorie.
Tenslotte leverde de onderlinge strijd binnen dit elftal de prettige opwinding waar toeschouwers dol op zijn. De schaker die bijna aan één stuk door verwikkeld raakte in deze broedermoordenstrijd, was Luc Seuter. Hij ontdeed zich 3 keer van een ‘schaakbroeder’ maar werd op zijn beurt 4 maal door een clubgenoot uit de weg geruimd. En dit alles in lieve vrede en vriendelijkheid, zoals dat bij het schaken gelukkig nog steeds mogelijk is.
Eindstand voor ‘De Kentering’:
San Heijmans: 5 punten
Piet van Eijndhoven: 4½ punt
Ton Wouters: 4 punten
Arjan Gras: 3½ punt
Hans Kranenbarg: 3½ punt
Martie van der Sanden: 3 punten
Luc Seuter: 3 punten
Jan Arts: 3 punten
Johan Knuvers: 2½ punt
Peter Zijderveld: 2½ punt
Paul Willemen: 2 punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *