Roel op dreef (op één zet na…)

Roel is op dreef en overspeelt Loek Mostertman in het caféschaken op dinsdag 31 januari, maar verspeelt toch de overwinning met een blunder als de overwining voor het grijpen is…. Bewonder en huiver in de partij-analyse van Mostertman-Jongenelen (2023)

Partij-analyse op dinsdagmiddag bij het caféschaken

Caféschaken op dinsdag 31 januari 2023

Steeds meer geïnteresseerden weten de weg te vinden naar het caféschaken op dinsdagmiddag. Terecht, het schaakplezier staat centraal met interessante partij-analyses, mooie schaakpartijen en, afgelopen dinsdag, een interessante variant: samen tegen een computer op Lichess.org spelen. Ook heel leerzaam om steeds de volgende zet samen te bediscussiëren. Ton Snoeren en Pieter van Hout hadden deze werkvorm bedacht, en zoals Ton toelichtte: “We hebben tegen Stockfish niveau 6 gespeeld. Pieter van Hout heeft zijn laptop aangesloten op een scherm in het café. Gezamenlijk hebben we in onderling overleg zetten gedaan. Niet altijd waren we het met elkaar eens, maar het was heel gezellig en leerzaam. Hier en daar hadden we het beter kunnen doen en naar mijn gevoel stonden we zelfs gewonnen. De partij eindigde in remise.”

Onderstaand een analyse van David met hulp van de grotere broer van Stockfish 6 (namelijk Sf 15.1).

4 reacties op “Roel op dreef (op één zet na…)

  1. Erg jammer dat ik op dinsdagmiddag nooit kan.
    Het ziet er bijzonder gezellig uit en het is nog leerzaam ook.
    Mooi dat dit initiatief bij onze club en in ons café kan plaatsvinden!

  2. We speelden overigens niet op Chess.com, maar Lichess.org en dan tegen Stockfish, niveau 6. De winst hebben we duidelijk laten liggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *