Oude glorie?

Maandag 30-9-2019: Stan Heijmans (rechts) sloeg de aanval van Cees van Zelst op zijn leiderspositie met een overwinning af.

Maandag 30 september 2019: Wie kent ze nog, de oude glorie van De Kentering, die voor heldendaden of reuring zorgde of voor allebei? Voor de hele ouwe hap moet je bij onze historicus Martien Veekens zijn maar de meesten van ons zullen zich de volgende oude helden nog wel kunnen herinneren: Dick Blok, Sandor Borbely, Attila Braczko, Jochen Kivits, Ton van der Paauw, Remy van Swieten, Martie van der Sanden, Drago Paunovic. Verhalen te over, denk ik.
Maar nu terug naar het heden: met overwinningen op de runners-up Cees van Zelst en Tom Fürstenberg zijn Stan Heijmans en Hans van Eijk, de huidige nummers één en twee, volop bezig hun namen te vestigen in het toekomstige rijtje van de onvergetelijke ‘oude glorie’. Er zit echter nog geen sleet op de schaakkunst van deze twee heren, zodat we hen voorlopig etiketteren met de eretitel ‘gouden glorie’. Stan bezet voorlopig de zetel van alleenheerser. Hij weet echter als geen ander, dat wie hoog klimt diep kan vallen.
Wie van de winnaars van vandaag zal hem de komende tijd gaan bedreigen? Marc Smits, Luc Seuter, David Bruggeman, Johan Knuvers, Andreas de Rooij? Twee van hen, Marc en Luc, zijn de top-5 al binnen gedrongen. Allebei boordevol schaakdynamiek maar hoe zit het met hun houdbaarheid? Hoe scherp zijn hun knaagtanden? Kunnen die de stoelpoten van een alleenheerser versplinteren?
Nooit zullen we dat zeker weten, want alle leven is veranderlijk, ook dat van een schakersbestaan.
Spannend, ja spannend is het wel.

Maandag 30-9-2019: Hans van Eijk (links) maakte met zijn winstpartij een eind aan de opmars van Tom Fürstenberg.

30-9-2019: Marc Smits (links) keerde met zijn zege over Wilbert van Eijk terug in de top-5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *