Onnavolgbaar keizersysteem

Pieter Roos, op dinsdag 10 september de nummer 1 van de algemene rangschikking, stijlvol in actie in vroeger tijden.

Maandag 16 september: Het keizersysteem, dat ons aanstuurt in de interne competitie, is een vat vol verrassingen, zelfs nadat David Bruggeman op de algemene ledenvergadering ons haarfijn (bijna) alle geheimen toevertrouwde.
Pieter Roos zag op 10 september tot zijn stomme verbazing dat hij, zonder te spelen, door het systeem op de bovenste plek van de algemene ranglijst was gezet.
Was dit een goedmakertje van het systeem, omdat Pieter op 9 september geen partij was toebedeeld? Of was er een soort van kunstmatige intelligentie binnen geslopen, zoals over het onverslaanbare schaakprogramma ‘Alpha Zero’ wordt gefluisterd?
Dat laatste zou me eigenlijk niet verbazen, want Pieter heeft niet alleen een imponerende schaakstijl, ook beschikt hij over een uitgebreide theoretische kennis, waarmee hij bijna elke zet van een grootmeester kan voorspellen. Als ons slimme keizersysteem dat heeft laten meewegen, dan verdient Pieter ook de erezetel van de ranglijst, dan is hij onze ‘non-playing champion’.
Inmiddels, 16 september, is Pieter, wederom zonder te spelen, afgezakt naar de 7e plek, maar nog altijd boven ‘grote namen’ als Ton Snoeren en David Bruggeman. Het begint er een beetje op te lijken, dat Pieter het niet-spelen als strijdwapen heeft ingezet voor de bovenste plaats maar daar trapt het keizersysteem niet in. Dat is, zoals wij allemaal, diep onder de indruk van het succesvolle spel van de nieuwelingen Tom Fürstenberg en Cees van Zelst, die de ervaren Paul Willemen en Johan Knuvers met zwart aftroefden. Ook Marc Smits strijdt met vernieuwd elan. Hij waste David Bruggeman, ook al met zwart,  hardhandig de oren, zoals David het zelf zei. Alleen onze clubkampioen Stan Heijmans wist zich in de bovenste regionen te handhaven door winst op concurrent Ton Snoeren. Met zwart zeker? Inderdaad ja.
Kan de competitie nòg spannender worden dan vorig jaar?

Zo marcheerde de zwarte dame op haar strijdlustige paard de vesting van David Bruggeman binnen.
Die kon niets anders meer doen dan  applaudisseren voor deze verrassende aanval.1 reactie op “Onnavolgbaar keizersysteem

  1. Wederom een mooi artikel van Tjeu! Hij heeft mijn aanpak geheel ontmaskerd. Vanuit de leegte duik ik op een gepast moment op om het Keizersysteem tot volle wasdom te laten komen dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *