Nieuwe bezems

Maandag 9-9-2019: De nieuwe aanwinst Tom Fürstenberg (links) deed meteen van zich spreken tegen Luigi de Mas: 1-0.

De ‘nieuweling’ Cees van Zelst (rechts)  liet ook Rob Maas met lege handen staan: 1-0.

Maandag 9-9-2019: De ‘nieuwe bezems’ Cees van Zelst en Tom Fürstenberg veegden de vloer aan met de geduchte reputaties van Rob Maas en Luigi de Mas.
In het verleden stond Rob in de Brabantse competitie bekend als de ‘zwarte panter’, die met zwart spelend zijn tegenstanders te pletter liet lopen op zijn ijzeren verdediging, om daarna bij de eerste tekenen van moedeloosheid te voorschijn te schieten en hen vernietigend bij de keel te grijpen. Cees hield echter zijn keel kreukvrij heel, vooral ook doordat hij, zoals hij vorige week na de simultaan nog vertelde, het gevoel had dat hij warm gedraaid was. Een warme Cees is voor een koude Rob blijkbaar ongrijpbaar.
Verrassend was ook het optreden van Tom tegen Luigi, in het vorige seizoen immers nog de schrik van de externe competitie. Onverschrokken trok Tom met een verdubbelde toren, paard en loper zegevierend ten aanval.
Ook oude bezems, mits van Kenteringkwaliteit, zijn best bruikbaar om het paadje naar de overwinning schoon te vegen. Dat bewezen Paul, Johan, Marc, Peter met de kampioenskandidaten Stan, Ton en David voorop. Negen overwinnaars dus maar liefst.
De enige remise was die tussen Hans en Wilbert van Eijk, afgesloten op een rustige locatie, veilig buiten het geweld dat de schaakarena van D’n Beer in vuur en vlam zette.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *