NIEUW

13-9-2021: Allebei nieuw: Joep Peeters (links) en Joost Rippen. Joep won en Joost heeft hopelijk een leerzame ervaring opgedaan.

13-9-2021: Allebei nieuw, Gert-Jan van Dijk (links) en Henk Slaats. Uitslag: remise vanwege zetherhaling.

Maandag 13 september 2021: Nieuw was alles: interne competitie, wedstrijdleider en maar liefst vijf nieuwe leden. Welkom mannen, veel succes en plezier hier. Jan Arts, die alles in goede banen moet leiden , is wel nieuw maar door de wol geverfd als het om een robbertje organiseren gaat. Dat moet wel goed komen.
Voor iedere deelnemer was het even wennen. Na een jaar van schaakballingschap viel het sommigen niet mee, om het goede, fluwelen gevoel snel in de vingers te krijgen, waarmee je de stukken naar je hand kunt zetten, je paardjes bijvoorbeeld gracieus verrassende, rake sprongen kunt laten maken.
De hoge opkomst was eveneens een lust voor oog en oor. Een zaal vol enthousiaste schaakvrienden, een zaal gevuld met een ademloze stilte, is immers een groot goed voor het gemoed en inspireert tot een extra krachtsinspanning.
Reuze spannend bijvoorbeeld was het gevecht op hoog niveau tussen Ton Snoeren en David Bruggeman, totdat de tijdnoodfase aanbrak. Het snelle spel, dat ligt Ton wel. David vluggerde de meeste fouten bij elkaar en schoof steeds sneller naar de rand van het ravijn. De doodsmak kon dan ook niet uitblijven. 
We gaan, denk ik, de komende weken nog veel mooie partijen voorbij zien komen.
Voor de uitslagen: zie onder.

13 september 2021: Ton van der Paauw (links) was het 5e nieuwe lid dat zich deze avond presenteerde. Hernieuwd is een beter woord, want Ton was jaren geleden al lid van de Kentering.
Oud en vertrouwd dus. Maar ja, als je jaren ‘droog hebt gestaan’ met schaken, valt het niet mee om te scoren. Vooral niet wanneer je tegen Hans Kranenbarg op moet boksen, man in vorm, die vorige week in de simultaan nog van Leon ter Beek had gewonnen.
Ton verloor dus. Zijn dagen komen echter heus nog wel.

De uitslagen van de avond:

1. Leon ter Beek-Stan Heijmans remise 6. Joep Peeters-Joost Rippen 1-0
2. Ton Snoeren-David Bruggeman 1-0 7. Martien Veekens-Andreas de Rooij 0-1
3. Wilbert van Eijk-Cees van Zelst remise 8. Tjeu Segers-Pieter Roos 1-0
4. Hans van Eijk-Johan Knuvers 1-0 9. Ton van der Paauw-Hans Kranenbarg 0-1
5. Gert-Jan van Dijk-Henk Slaats remise 10. Paul Willemen-Marc Smits 1-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *