NIEUW 2

Ons nieuwe lid Henk Slaats (rechts) is sinds 4-9-21 rapidschaakkampioen van Noord-Brabant in de C-klasse.

Zondag 19-9-2021: Henk Slaats werd op 4-9-2021 rapidschaakkampioen van Noord-Brabant op het toernooi van De Druiventros in Berkel-Enschot. In de C-klasse weliswaar, maar als je daarbij bedenkt, dat van de ruim 30 deelnemers in die groep meer dan de helft een hogere rating had dan Henk, een groot aantal zelfs meer dan 100 punten hoger, dan beginnen je ogen beslist te glanzen van bewondering. Hij speelde de sterren van de hemel en behaalde dan ook een toernooirating van 2078. Toch is hij naar mijn weten een doodgewone Brabantse jongen en geen gevluchte Russische grootmeester of een Spaanse wonderdoener, ook al leek hij even geleden de Goedheilig Man zelf, toen hij met een zak houten schaakborden en -stukken De Kentering kwam verrassen.
Maar ja, intussen zoeken alle schaak minnende Brabanders naar een verklaring voor zijn indrukwekkende succes. Ze hebben die nog gevonden ook, zegt men. De oorzaak moet gelegen zijn in het intensieve contact, dat hij sinds enkele maanden heeft met zijn nieuwe vereniging De Kentering. De sfeer en het niveau van die club hebben hem, denken ze, geholpen om in korte tijd op te klimmen naar de wolken, waar alleen kampioenen vertoeven. Proficiat Henk. Dat wordt een vast contract bij de club die trots op jou is.
Het is ook tekenend, dat hij op het toernooi in Berkel-Enschot in gezelschap verkeerde van de clubgenoten Joep Peeters en Jan Arts. Die hebben hem vast en zeker met raad en daad bijgestaan, ook al speelden ze zelf in de B-groep. Samenwerken maakt immers sterker en laat je groeien naar een hoger niveau, ook bij een individuele sport als schaken.

Joep Peeters (links) in diepe concentratie.

Jan Arts (rechts) in volle actie.

1 reactie op “NIEUW 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *