Johan!

8-11-2022: Een geruisloze opschudding in beeld gebracht.

8-11-2022: Johan won gisteren van Leon en omdat Leon ter Beek als club- en rapidkampioen niet de eerste de beste is, verwierf Johan Knuvers in de eerste ronde van het nieuwe seizoen de status van de eerste de beste.
Proficiat Johan. Je hebt hopelijk anderen wakker geschud, die geslaapwandeld hebben in de tredmolen van het 2e of 3e niveau. Misschien worden ze door jouw overwinning geactiveerd om hogere honing te bemachtigen. Jij hebt de jas van bescheidenheid van je afgeworpen. Je bent onweerstaanbaar doorgebroken en zelfs een dijk van een Leon kon jou niet tegen houden.
Eén van de vooroordelen waarmee we behept kunnen zijn, is dat het beter voor ons is, om geen risico’s te nemen. Maar dan zal je Ajax nooit kunnen verslaan en dan zal je nooit het leukste meisje of de aardigste jongen van de klas een avondje mee uit mogen nemen.
Johan is nu niet alleen maar een schaakbelofte meer, een ongekend, onbekend talent, maar de nummer één van de eerste ronde. Daarom een symbolische dikke klapzoen voor deze kampioen. Op de onderstaande foto moet de brede overwinningslach nog doorbreken, als alle adrenaline in het kolkende bloed is opgelost.

8-11-2022: De overwinnaar recht in het vizier.

Die lach is vast later op de avond te voorschijn gekomen. Misschien heeft hij zelfs zijn nachtrust opgeofferd voor één aanhoudende schaterlach.

4 reacties op “Johan!

  1. Logisch dat Johan won; hij geeft mij vooraf wat tips hoe de stukken gaan en brengt die zelf natuurlijk ook in de praktijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *