HANS

Meerdere reacties van externe bezoekers van de website op het stukje over Hans, onderaan de pagina.

Zaterdag 14 december 2019: Externe competitie van de KNSB; uitslagen: 
Blerick 3 – De Kentering 1: 3-5 ; De Vughtse Toren 2 – De Kentering 2: 2½-5½
Twee uit-overwinningen heeft Hans Fagel van de twee teams van De Kentering mee gekregen op zijn reis terug naar de bron van het bestaan.

Dat was voor de oud-voorzitter van onze vereniging een passend cadeau, symbool van de gulheid waarmee het leven je mooie dingen toeschuift, wanneer je, net zoals Hans, er ontvankelijk voor bent. Dat geschenk zou niet eens per se een overwinning hoeven te zijn voor iemand als hij: als een verliespartij gedragen wordt in eendrachtige saamhorigheid, mag je dat ook als een winst beschouwen.
Die gezamenlijkheid, waar Hans zo van kon genieten, werd hem in de uitslag van het tweede team met voldoening aangeboden. Op de eerste plaats zorgde captain Hans Kranenbarg voor een volledig bezetting van de acht borden. Op de tweede plaats droeg ieder teamlid zijn steentje bij aan de victorie: 3 overwinningen en 5 remises.
Het eerste team droeg zijn zege in Blerick uitdrukkelijk op aan Hans. Die overwinning was hard nodig om van de laatste plaats in groep 5H af te komen.
Iedereen tevreden dus maar met een blijdschap die schrijnt, omdat aan die overwinningen één mooi ding ontbreekt: de brede lach van Hans.

3 reacties op “HANS

  1. Schaakvereniging de Kentering verliest in Hans Fagel een buitengewoon bijzonder mens.
    In de diverse ontmoetingen die ik met hem mocht hebben, zal ik Hans altijd als een zeer warm persoon blijven herinneren. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte toe de komende tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *