“Doen!”, roept de kampioen

Snelschaakkampioen 2018 Ton Snoeren: “Niet denken maar doen!!”

Propagandacommissie van DOEN: “Doen is de beste manier van denken”.

 

 

 

9 juli 2018: Een select gezelschap schakers van pure kwaliteit stond op de 2e snelschaakavond garant voor een bijeenkomst vol spanning en sensatie. Wat te denken bijvoorbeeld van de bom die tijdens de laatste partij van Stan Heijmans uiteenspatte, toen Arjan Gras de dame van Stan kaapte en een wedstrijdpunt pakte, waardoor Ton Snoeren met een half punt voorsprong snelschaakkampioen werd.
Het handelsmerk van snelschaker Ton: “Niet denken maar doen”. En dat liefst in een hoog tempo. Dat vereist een fijne afstemming van de handspieren. Zoals op de foto te zien is, houdt Ton zijn vingers en pols dan ook soepel met de nodige pilsbewegingen. Met andere woorden:
Je moet alleen doen
wat je supersnelle hand
en niet wat je verstand
je ingeeft om te doen.
Daar moet je natuurlijk wel het lef voor hebben. Sommige professionele snelschakers, wordt gefluisterd, dragen zich dan ook dagelijks op, om durfactiviteiten te ondernemen, zoals het kapot slaan van twee eieren op het (eigen) hoofd of te douchen met alle kleren aan. Daarmee stappen ze uit hun comfortzone en worden schaakavonturiers.
Laat dat een les voor ons zijn: Doen, doen, doen, dan word je snelschaakkampioen. Ton Snoeren heeft in ieder geval laten zien, dat zijn snelschaakmethode succes kan hebben. Proficiat, Ton!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *