De bijl van Boxtel en De wurgers van Waalwijk

Dick van Leeuwen (links aan het bord) ging niet zomaar akkoord met de wurging en was dan ook de laatste die het loodje legde in Waalwijk. De nederlaag daar van De Kentering 2 was zwaar (2-6) maar vreemd genoeg gemakkelijker te dragen dan die van De Kentering 1 in Boxtel, die nipt van de koploper (3½ – 4½) verloor.

Jammer dat zaterdag 7 oktober Marc Smits, Luc Seuter en Arjan Gras, optornend tegen de reuzen van 1800/1900 rating van Dubbelschaak, geen van drieën een half puntje konden overhouden, zoals dat aan Stan Heijmans, David Bruggeman en Raymond Smulders wel gelukt was. Anders was de uitslag linea recta naar het Bondsbureau van de KNSB gegaan. Wel verzetten Marc, Luc en Arjan zich zo hevig, dat de bijl van Dubbelschaak aan scherpte begon te verliezen. Zoals iedereen weet, laten de Eiken van De Kentering zich niet met een botte bijl omhakken. Nog sterker, de twee hakkers van Dubbelschaak gooiden hun bijltje erbij neer en lieten onze Eiken als fiere overwinnaars Boxtel verlaten. Helaas moesten ook Hans en Wilbert genoegen nemen met de kleinst mogelijke nederlaag.
De Kentering 2 had in Waalwijk niet veel in te brengen. De één na de ander werd daar gewurgd. Alleen captain Jan Arts wist van het wurgtouw een valstrik voor zijn tegenstander te maken. Bij die schitterende winstpartij bleef het helaas. Wel zal het niemand verbazen, dat Hans Fagel en Ton Wouters dankzij hun onbuigzame, fraaie, taaie, dikke nekken aan wurging ontkwamen (met een mooie remise). Als Vrouwe Fortuna op de hand van de Rosmalenaren was geweest, ja dan hadden Hans, Paul, Bert en Tjeu misschien wel gewonnen in plaats van te verliezen en dan was het zomaar een monsterscore voor De Kentering geweest (6-2!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *