ALV 2021 …dromen…

Maandag 30 augustus 2021: Een gezellige, veilige ALV met ingrijpende besluiten (zie de komende notulen)

Maandag 30 augustus 2021: “Don’t shoot me, I’m only the pianoplayer”, riep penningmeester Hans uit, toen Pieter Roos hem vroeg, of er op de begroting geen plaats was voor de aanschaf van nieuwe materialen. Hans wees daarmee naar de gebeurtenis van enkele jaren geleden, toen hij, met goedkeuring van de ALV, zijn jaaroverzicht had aangepast aan de inzichten van een andere financieel expert van De Kentering, Luigi de Mas en die wilde juist geen plaats inruimen voor dergelijke toevoegingen.
Hans schaarde zich met zijn uitroep in een illuster rijtje voorgangers: schrijver Oscar Wilde (1882), filmer Francois Truffaut (1960), zanger Elton John (1973) en overste Karremans (1995). Die laatste kreeg door generaal Mladic snerend toegevoegd: “You are a bad pianoplayer”. Zo’n hatelijke reactie kreeg Hans van de ALV natuurlijk niet naar zijn hoofd geslingerd. Daar was ook helemaal geen reden toe. Hans had zijn spullen en zijn zegje prima voor elkaar en de contributie zou € 100,– blijven. Alleen Pieter was even de weg kwijt geraakt naar de vervulling van een mooie droom: prachtige houten borden met fraaie schaakstukken.
Een andere mooie droom was die van secretaris Luc en gelukkig is die niet in rook opgegaan. Hij vertrouwt erop, om in Bolivia een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. De club heeft er alles aan gedaan, om het afscheid van Luc de nodige glans mee te geven. Voorzitter Peter kwam aandraven met een tegel, voorzien van een passende wijsheid: “Kijk niet terug naar de teleurstellingen van gisteren, maar leef met de dromen van morgen”. Peter wees er fijntjes op, dat Luc in Bolivia aan familie en vrienden meteen wat uit te leggen heeft als mooie binnenkomer. Ook de ALV deed haar best om het afscheid van Luc niet onnodig te vergrijzen met het laten uitblijven van de aanstelling van een nieuwe secretaris. In een stevige discussie bood David al aan, om eventueel de functie van secretaris te gaan uitoefenen als iemand van de leden zijn taak als wedstrijdleider wilde overnemen. Na de pauze kwam Peter met de bevrijdende boodschap, dat Jan Arts de job van David wilde oppakken. Applaus, verdiende hulde voor zoveel flexibiliteit en oplossingskracht.
Een derde droom staat op het punt om gedroomd te gaan worden. Vier kloeke leden, Hans, Marc, Luigi en Martien gaan dat doen: een passende invulling bedenken voor het 50-jarig jubileum van De Kentering in de lente van 2022. Erelid Martien zit al klaar, om digitaal te gaan smoezen met oud-lid en inmiddels voorzitter van de KNSB, Bianca Mühren, om haar in het voorjaar van 2022 over de rode loper een droom van een feestzaal binnen te leiden. Wie weet, zal een delegatie uit Bolivia zich daarbij aansluiten.
In de notulen van Luc zal binnenkort wel te lezen zijn, hoe doeltreffend de ALV 2021 is geweest. Ieder kon tevreden naar huis gaan met de opwindende droom, om volgende week maandag de kampioen Leon in de simultaan te gaan verslaan.

Hartewens van De Kentering: Dat je droom mag uitkomen, Luc. Dat hopen wij voor jou en je vrouw.
Vraag aan Pieter: Past dit schaakbord in je droom van een schitterende schaakpartij op hoog niveau?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *