Laatste ronde zomerschaak 2021

Maandag 23 augustus: De winnaars van het zomertoernooi 2021: v.l.n.r. Henk van der Wijst, David Bruggeman en Joep Peeters. Proficiat mannen!

Maandag 23 augustus: Het meest verrassende van de slotronde van het zomertoernooi 2021 was wat er niet gebeurde.

Geen daverende confrontatie van leider Ton Snoeren met de aanstormende David Bruggeman, Henk van der Wijst en Joep Peeters. Nooit zullen we weten of Ton, onnavolgbaar rustig in zijn schaakaanpak maar wel met een niet in te tomen leeuwenhart, zich één keer zou kunnen opladen, om de ontembaar lijkende David zijn wil op te leggen. Maar ook zonder de aanwezigheid van Ton zorgde de laatste ronde voor enerverende partijen.
David demonstreerde overtuigend zijn topvorm. Hij perste het maximale aantal punten uit zijn vier partijen, vergrootte zijn voorsprong op zijn achtervolgers en mocht tenslotte uit handen van Luigi de Mas de fraaie overwinningsbokaal in ontvangst nemen.
Overblijvende vraag was of Joep met zijn daverende eindsprint Henk zou kunnen passeren. Zijn hoge score van 8 punten was echter net niet genoeg om Henk, die 4 punten bij elkaar scharrelde, voorbij te flitsen. Met een totaal aantal punten van 52 voor allebei schoten ze precies tegelijk over de eindstreep.
Dat riep een nieuwe vraag op. Zou het computersysteem misschien Joep een tikkeltje bevoordelen, doordat die inmiddels lid geworden was van de organiserende De Kentering? Nee, nee, integendeel. Onze digitale scheidsrechter wilde zich dolgraag tooien met de lauwerkrans van onkreukbare onpartijdigheid: Henk nr. 2 en Joep nr. 3. Maar niet getreurd. Nieuwe kansen doemen op met de nadering van de interne competitie van De Kentering.
Waar we wel over treuren is het verlies van Luc Seuter, één van de twee organisatoren van dit zomertoernooi. Laten we zijn verhuizing echter positief bekijken: Bolivia krijgt er een kroonjuweel bij. Luc, bedankt voor alles, het ga je goed in Bolivia!
Gelukkig behouden wij het schaakspel. Ook zonder Luc blijven we genieten van het mooiste spel op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *