5-sterren-strijders

Ster 1: Peter Zijderveld, 1e bord

Ster 2: Paul Willemen, 2e bord

Ster 3: Luigi de Mas, 3e bord

Ster 4: Hans Kranenbarg, 4e bord

4 en 10 dec. 2018: Ton Snoeren wees mij op het daverend succes dat het avondteam B van De Kentering vorige week dinsdag in Ravenstein heeft behaald. Het versloeg Groot Ravenstein A met 3-1. Aan bord 1 moest Peter Zijderveld het opnemen tegen een schaker met 330 ratingpunten meer. Daar is Peter helemaal niet vies van want dat haalt bij hem de snoodste plannen naar boven. Helaas waren ze niet snood genoeg om de bink aan bord 1 te verslaan.
Paul Willemen, Luigi de Mas en Hans Kranenbarg konden profiteren van het stoere kop-van-jut-werk van Peter en behaalden 3 mooie overwinningen. Paul moest ook opboksen tegen een veel sterkere tegenstander (130 ratingpunten) en dat nog wel zonder zijn geliefde Engelse opening, waar Carlsen en Paul heel succesvol mee zijn. Maar ook met de zwarte stukken bleef hij kalm, vriendelijk en ongenaakbaar.
Een vijfde 5-sterren-strijder deed maandag 10 december tijdens de interne competitie van De Kentering van zich spreken: Wilbert van Eijk, uit het goede, harde eikenhout gesneden. Dat was nodig ook want Stan Heijmans trok met wit furieus ten aanval en ontwikkelde z0’n enorme druk op de zwarte stelling, dat niemand nog een cent gaf voor de kansen van Wilbert, behalve Wilbert zelf dan. Stan lette niet goed genoeg op zijn verdediging en Wilbert greep onmiddellijk zijn kans met alle grijpers waar een eik gevreesd door is. Proficiat Wilbert, dat was ijzig kalm 5-sterrenwerk. De twee foto’s hieronder brengen de rampzalige afloop voor Stan goed in beeld.

Keer op keer lijkt zwart te bezwijken maar steeds weet hij zich stug te verdedigen

De ineenstorting van wit in beeld. Zwart gaat met de toren op a1 schaak geven, de witte koning vlucht naar b2 waarna de zwarte dame op e5 opnieuw schaak geeft en zwart in enkele zetten een vernietigende aanval heeft ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *