Opkomst en neergang

3-6-2019: De grote winnaar van de week, Wilbert van Eijk (rechts), verslaat Ton Snoeren, de directe concurrent van Stan Heijmans in de strijd om het kampioenschap.

3 juni 2019: De opkomst van de één wordt vaak betaald met de neergang

van de ander, oftewel met de volksmond sprekend: “De een zijn dood is de ander zijn brood”.
Die alledaagse dramatiek zagen we maandag ook bij het schaken van De Kentering zich voltrekken. Wilbert van Eijk overweldigde Ton Snoeren en klopt steeds nadrukkelijker op de deur van de ’top-drie-suite’ van de algemene rangschikking. Ton zal tijdens zijn treurspel tegen Wilbert misschien wel eens vergeefs gesnakt hebben naar een ingeving van zijn grote voorbeeld Albin Planinc. Planinc zweeg of Ton was doof voor diens inblazingen. Grote kans echter dat Ton de komende dagen in retraite gaat bij zijn idool om met enkele van diens onweerstaanbare hoogstandjes te proberen Stan Heijmans alsnog van de troon te stoten.
Stan ging maandag intussen onverstoorbaar door met winnen, ook al maakte Paul Willemen het hem heel gemakkelijk, door met een psychologisch zwakke groet de schaakarena te betreden. In plaats van zijn gevreesde Engelse opening in te leiden met de oeroude Britse strijdkreet “Oh what a beautiful evening (for me)”, waar hij Stan ongetwijfeld doodnerveus mee zou hebben kunnen maken, sprak hij het zelf vernietigende woord “Bon soir”, alsof hij de Franse verdediging zou gaan spelen. Zo bracht hij zichzelf in verwarring en moest wel verliezen.
David Bruggeman haakte met een zege op Luc Seuter weer aan in de kopgroep. Hans Kranenbarg kwam met een remise tegen Johan Knuvers opnieuw in de tweede divisie aan de leiding ten koste van Luigi de Mas, die van Hans van Eijk verloor. In de derde divisie is Marc Smits oppermachtig. Dit keer moest Roel Jongenelen er aan geloven.

Stan (rechts) legt Paul in de knoop van zijn eigen Engelse spel.

David (rechts) doet door zijn overwinning op Luc weer mee in de kopgroep.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *