Telepathie mislukt

Zaterdag 7 april 2018: Eindhoven 3- Kentering 1: 4½ – 3½. De in supervorm verkerende Wilbert van Eijk heeft zich vlak achter de verwoed strijdende vechtjas Jan Arts geposteerd, om hem telepathisch steun in te blazen op de weg naar een overwinning. Die zege had De Kentering nodig om een gelijkspel tegen Eindhoven te behalen. De opzet mislukt helaas. Staat Wilbert misschien aan de verkeerde kant?
Aan spanning geen gebrek in Eindhoven bij de confrontatie tussen twee degradatiekandidaten in de eerste klasse B. Zeges en nederlagen wisselden elkaar af met de regelmaat van de klok en ontregelden met dezelfde regelmaat de hartslag van  clubgenoten. Overwinningen van Stan Heijmans en Marc Smits zorgden voor blije Rosmalense gezichten. De vreugde en de verbazing bij de victorie van Wilbert van Eijk kenden zelfs geen grenzen: Hoe bestond het dat Wilbert een tegenstander van meer dan 250 ratingpunten sterker van het bord tikte?
Helaas kregen de mannen van De Kentering de last van 4 verliespartijen op hun schouders gelegd. Ze klampten zich met de moed van de wanhoop vast aan het idee dat Jan Arts voor de 4e overwinning zou kunnen zorgen, maar ondanks al hun smeekbedes tot Caïssa kwam Jan niet verder dan een overigens verdienstelijke remise.
De Kentering 2 moest op bezoek bij koploper De Stukkenjagers 5 uit Tilburg. Dat was een prachtige uitdaging maar zwaar als een wandeling door onweer, wind en regen. Het wekte dan ook geen echte verwondering dat 5 Rosmalenaren verdronken in de stortvloed van regenbuien die over het schaakbord striemden. Hans Fagel en Ton Wouters hielden elkaar echter overeind met mooie remises. De held van de dag werd Johan Knuvers die aan het 2e bord onverstoorbaar de regenvlagen wist om te buigen richting tegenstandster, die, ook al had zij ruim 100 ratingpunten meer, kopje onder ging. Dit verzoette enigszins het zuur van de 6-2-nederlaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *