Stan – De Kentering 6½-4½

(Wegens een technisch mankement in het fototoestel moet ik me behelpen met een oude foto van Stan Heijmans).
Maandag 2-9-2019: In 110 minuten wervelde Stan langs de 11 borden bij zijn bliksemsimultaan, die hem 60% van de punten opleverde.

Maandag 2-9-2019: Met een gemiddelde snelheid van 10 minuten per partij vloog stormvogel Stan met windkracht 10 langs de borden. Stelling na stelling werd stormenderhand ingenomen. Dat tornadotempo leverde Stan soms punten op, zoals wellicht tegen Pieter Roos, die zich een gewonnen stelling uit de vingers liet blazen. Daartegenover bracht hij zichzelf soms schade toe, zoals tegen Hans Kranenbarg, die met een gelukje de remisehaven bereikte.
De twee bijna-kampioenen van 2019 deden wat van hen verwacht mocht worden: overwinnen. Ton Snoeren was de eerste winnaar, die met een schitterende flankaanval Stan geen kans gaf. David Bruggeman vocht zich hardnekkig naar een winnend pionneneindspel, waarmee de laatste partij van de simultaan was afgelopen. Luc Seuter had, stormvast als hij nu was, intussen het derde volle punt veroverd.
Bedankt maar weer, Stan voor je schaakshow. Om met de woorden van Cees van Zelst te spreken: “We zijn nu wel warm gedraaid voor de volgende week”.
De uitslagen:
1. Stan – David Bruggeman: 0-1          2. Stan – Luc Seuter: 0-1
3. Stan – Cees van Zelst:       ½-½         4. Stan – Hans Fagel: 1-0
5. Stan – Pieter Roos:              1-0          6. Stan – Ton Snoeren: 0-1
7. Stan – Hans Kranenbarg: ½-½         8. Stan – Paul Willemen: ½-½
9. Stan – Roel Jongenelen:     1-0        10. Stan – Tjeu Segers:  1-0
11. Stan – Marc Smits:            1-0

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *