ONTSPAREN

 

Maandag 26-8-2019: We mogen weer! Een jaar lang schaakviering houden. Clubkampioen Stan Heijmans heeft er ook zin in: “Volgende week ga ik bij de simultaan iedereen verslaan”

Maandag 26-8-2019: Penningmeester Hans van Eijk is één van de vier rotsen waarop De Kentering momenteel rust. Elk contributiedubbeltje beschermt hij met hand en tand, een geboren thesaurier, een echte schaakschatkistbewaarder. De papieren rompslomp er omheen is echter niet zijn favoriete bezigheid. Dan gaat hij liever met hond Sjefke uit wandelen onder het zingen van het lied “Nee Sjefke, boekhouders zijn we niet”.
Het was voor mij dan ook een verrassing om op zijn financiële overzicht 2018-2019 de post ‘ontsparen’ aan te treffen. Nooit van gehoord. Handwoordenboek ‘Koenen’ kende die term ook al niet. Dan de dikke ‘Van Dale’ maar: ‘meer spaargeld opnemen dan inleggen’. Toch een beetje boekhouder, die Hans, dacht ik. En ook: Wat zal hem dat aan het hart zijn gegaan.
Ook de kascommissie Jan Arts en Marc Smits stelde vast, dat Hans degelijk werk had geleverd met zijn financiële administratie: geen witwas, geen riskante beleggingen, geen gefoezel. Dus vroeg Marc de vergadering om in te stemmen met het overzicht van Hans.
De vergadering wilde wel maar Pieter Roos niet. Die snapte het overzicht niet. Wat deed die ontsparing daar links op de balans? Links moet toch kloppen met rechts, dan is de balans pas in balans. Luigi, ook deskundig in boekhoudkwesties: “Ja, Pieter heeft gelijk. Dit kan zo niet”.
Uiteindelijk komt het bij De Kentering allemaal in orde. Daar zorgen ook Pieter en Luigi wel voor.
Helaas ben ik door de commotie vergeten om de overhandiging van de prachtige Martien Veekens-prijs op de foto te zetten. Sorry Martien. Volgend jaar beter.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *