Schaakfamilie

Door David

Er gaan maanden voorbij dat je soms alleen van elkaar hoort. Of elkaar eens vluchtig ontmoet op een verjaardag of bij een bezoekje. Het is familie, je bent verbonden, maar hoe vaak kom je elkaar nu echt tegen? En dan is er opeens zo’n moment in het jaar dat je een hele middag samen bent. En ook nog eens met allemaal tegelijk, alle generaties bij elkaar, van dichtbij en ver. Een familiedag. De ouden, de ouders, de kinderen, de kleinkinderen, die van om de hoek, en die een flinke rit achter de rug hebben om er ook bij te zijn. Zo leek het ook afgelopen maandag bij het schaaktoernooi op tweede paasdag. Als een feestdag van een zeer uitgebreide familie. Die ouden zien hoe de jonkies zich ontwikkelen, de kinderen horen verhalen en krijgen wijze lessen van de senioren. De jonkies zijn die ouden soms in vaardigheden en snelheid al voorbij zijn, maar nog niet in kennis en inzicht. En de ouders – er waren veel ouders in de speelzaal aanwezig – kijken vertederd toe hoe het talentvolle kroost zich in een vriendelijke krachtmeting maar ook vol concentratie hun toenemende spelbegrip testen.

En hoe viel de krachtmeting uit? Nou, onze ervaren clubleden hadden een pittige middag tegen de jongeren en jonkies, waarvan nota bene de 12-jarige Boyd uit Venray er bijna met de hoofdprijs vandoor ging. Bijna. Rick Smit hield z’n winning strike vol tot het laatst en won met 5 uit 5, terwijl Boyd en Piet beiden opgelucht tot remise besloten: Piet omdat ie bijna geen tijd meer op de klok had, en Boyd omdat Piet een kwaliteit voor stond en eeuwig schaak bepaald niet zeker leek. 
Standen en prijswinnaars kun je vinden op de pagina Eindstand Paasschaken.

En leverde de collecte op deze Paasmaandag voor een nieuwe Duofiets voor de bewoners van Cello-complex De Binckhorst nog iets op? Ja, zeker, € 297,30. Het is wellicht pas een wiel, maar wel een mooi begin van het realiseren van deze droom van de bewoners om samen op een duofiets gezellig fietsend de mooie omgeving van Rosmalen te verkennen. Alle donateurs dank daarvoor!
Achter de Lees verder –> knop nog een sfeerimpressie met foto’s

Ad van der Donk van Vrienden van Cello met producten van de sociale ondernemingen van Cello en een presentatie van Vrienden van Cello op het scherm

Bing Leenen – Cees van Zelst, Kees van Oirschot en Boyd Leenen kijken toe

Tjeu Segers – Pomme Leenen Paasschaken 2024

Xiheng Zhang tegen Victor Boekestein

Roel Jongenelen – Kirtin Srivatsa

Rick Smit 1e prijs

Boyd Leenen 2e prijs

Piet van Eijndhoven 3e prijs

3 reacties op “Schaakfamilie

  1. Dank je wel voor de gezellige schaakmiddag, mooi verslag heb je gemaakt. Precies verwoord zoals het was. Mijn complimenten aan de organisatie.

  2. Proficiat David en Ton met het puike verloop van de toernooimiddag.
    Met veel bewondering zie ik hoe snel en plezierig jij de schaakzaken voor elkaar hebt, David. Jij hebt niet alleen veel verstand van het schaken maar ook veel gevoel voor wat schakers allemaal willen en doen met elkaar.
    Pet af!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *