Partij-analyses Leon

De laatste periode van de interne competitie breekt aan en het is spannend aan de kop, met maar 1 punt verschil tussen de koplopers. Iedereen speelt komende weken tegen spelers van ongeveer gelijk niveau dus in alle delen van de ranglijst zijn er nog veel spannende partijen in het verschiet.

Ook de afgelopen periode heeft prachtige partijen opgeleverd. Leon bespreekt twee van zijn partijen.

Door Leon ter Beek

In de wedstrijd in de avondcompetitie tegen EGS A in Goirle kwam deze spectaculaire partij tegen 1e bordspeler Robin Verhoeven op het bord. De diagram toont de stelling na de zet 10. Pd2

na ‘Lees verder’ een partij uit onze interne competitie tegen Nico

Ook intern valt er veel te beleven in onze onderlinge partijen. Deze speelden Nico en ik in de 7e ronde van de 3e periode

 

2 reacties op “Partij-analyses Leon

  1. In die partij tegen Robin zitten prachtzetten. Met name 15. f4 vind ik heel sterk gespeeld, en de ‘Rook lift’ Ta3 Tg3 een lust voor het oog!
    Jammer van die ene zwakke 21e zet Lxe4 in een door jou tot dan toe erg sterk gespeelde partij. Jouw ‘wanhoopszet’ Pe5 om nog een kentering tot stand te brengen was inderdaad niet zonder gevaar voor zwart, maar dan blijkt toch ook de kracht en ervaring van Robin om het foutloos en efficiënt uit te spelen. Heel leerzaam allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *