Mooie start

6-10-2018: Start van de eerste externe competitiewedstrijd onder de paraplu van de KNSB. De Kentering 1 won, team 2 speelde gelijk. Kon slechter dus.

6-10-2018: Team 1 won overtuigend met 6-2 van De Witte Toren 4 uit Sas van Gent, team 2 speelde gelijk tegen OSV 3 uit Oss. Captain Stan Heijmans roemde de inbreng van de debutanten in het eerste en tweede team van De Kentering: Jan Arts, Luigi de Mas en Tjeu Segers wonnen alle drie hun partijen.
De laatste twee partijen van De Kentering 2 waren zenuw verslindend spannend. De  stand was 3½-2½ in het voordeel van de thuisclub, maar de stellingen op de borden van Marc Smits en Peter Zijderveld leken OSV de volle winst te bezorgen. Marc dirigeerde zijn pionnen echter zo behendig naar voren, dat zijn Osse tegenstander uiteindelijk zijn paard moest offeren om remise te kunnen bereiken. Peter vocht eveneens als een terriër om het kunststukje van Marc te evenaren maar zijn vechtlust werd dit keer niet gehonoreerd. Hij verloor, waardoor de einduitslag 4-4 werd.
Vermeldenswaard is ook het furieuze eindspel van Luc Seuter. Ook al was de overwinning van De Kentering 1 al binnen, Luc bleef energiek aanvallen, zelfs met een stuk achterstand. Zijn pion haalde promoverend de eindstreep, zodat zijn tegenstander zijn toren moest offeren, waardoor Luc een kwaliteit voor kwam te staan. Dat voordeel buitte hij met ijzeren volharding uit. Zijn overwinning betekende een monsterzege voor het eerste team van De Kentering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *