Mijlpaal

2-7-2020: Pieter Roos (links) tegenover Paul Willemen, Hans Kranenbarg (achter links) tegenover Cees van Zelst (foto: P.v.Hout)

2 juli 2020: Als schaken een grote liefde van je is en je een echte plannenmaker bent, dan heb je, voor je het goed en wel weet, een mijlpaal geslagen in de schaakgeschiedenis van Rosmalen, van Nederland misschien wel, en sta je zo maar in het ‘Guinness Book of Records’. 
Luigi de Mas dus. Hij vond het hoog tijd om zijn schaakgezellen van de Hevo, van wie de meesten ook in De Kentering spelen, uit te nodigen voor het eerste après-Coronatoernooi, dat hij in de fabriek van De Gruyter wilde organiseren.
Tien onbevreesde liefhebbers traden op dinsdagmiddag, 30 juni, aan in een schoonheid van een schaaksalon, die baadde in een zee van licht en geruststellende properheid. De tafels stonden ruim van elkaar te popelen van nieuwsgierigheid naar de schaakstukken, die Hans Kranenbarg had meegebracht om hen daarmee te kronen tot smaakvolle schaaktafels. Het grandioze gekletter daarbij van de stukken had bij Luigi, zoals hij later vertelde, hetzelfde effect als het befaamde belletje bij de hond van Pavlov: een aanhoudend watertanden vanwege de ongeduldig makende geur van de lonkende geestelijke maaltijd. Misschien wel de drijvende kracht van dit toernooi.
Daarna kon Luigi de gezellen welkom heten, in het bijzonder Pieter Roos, die enkele maanden geleden nog op de I.C. van het JBZ had liggen hunkeren naar zijn genezing en de daarbij passende volwaardige schaakpartij.
Vooruit dan maar: twee rondes rapidschaak van 30 minuten p.p. Met acht van de tien deelnemers van De Kentering was gezelligheid gewaarborgd tijdens de losbrandende strijd, die uiteraard fel was maar getemperd werd door de mildheid van de 50-plussers. Een plezierig toernooitje dus, dat hopelijk door ieder in goede gezondheid werd beëindigd.
Luigi heeft al laten weten, dat het toernooi voortgezet wordt in gebouw F van de fabriek van De Gruyter op de middagen van 7 en 14 juli. Op 21 en 28 juli gaat het toernooi verder in De Biechten.

2-7-’20: Tom Fürstenberg (links) tegenover Luigi de Mas (foto: T. Snoeren)

2-7–’20:Loek Mosterman (links) tegenover Ton Snoeren (foto: T. Snoeren)

2-7-’20: Marc Smits (links) tegenover Tom Fürstenberg (foto: T. Snoeren)

2-7-’20: Pieter v. Hout (links) tegenover Luigi de Mas (foto T. Snoeren)

2-7-’20: Acht van de tien deelnemers in de spic-en-span-zaal. (foto: P.v.Hout)

Tot slot de uitslagen:
Ronde 1:
Ton Snoeren – Loek Mostertman: ½-½
Pieter Roos – Paul Willemen: 0-1
Luigi de Mas – Pieter v. Hout: 1-0
Hans Kranenbarg – Cees v. Zelst: 0-1
Tom Fürstenberg: oneven, want Marc Smits kwam later
Ronde 2:
Pieter v. Hout – Pieter Roos: 0-1
Ton Snoeren – Cees v. Zelst: 1-0
Loek Mostertman – Paul Willemen: 1-0
Luigi de Mas – Hans Kranenbarg: 1-0
Tom Fürstenberg – Marc Smits: 1-0

 

 

 

 

1 reactie op “Mijlpaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *