Leren winnen

 

25-3-2019: Henk Swinkels (rechts) wist met zwart Pieter Roos te verslaan.

25-3-2019: Dave Wildschut (links) won van Andreas de Rooij. Tot nu toe heeft hij nog geen enkele partij verloren.

Maandag 25-3-2019: Het lijkt erop, dat Henk Swinkels en Dave Wildschut weten wat winnen is. Henk prijkt momenteel op de eerste plaats van ratinggroep nummer 3. Dave heeft bij ‘De Kentering’ een prima start gemaakt: 3 partijen gespeeld en 2½ punt gescoord.
Leren winnen is een kunst op zich. Aan dat leervermogen moet je werken.
Op de eerste plaats moet je erin geloven. Dat zit wel goed bij Henk en Dave.  Ze beginnen bijna uit hun borstrok te barsten van het zelfvertrouwen.
Op de tweede plaats moet je je focussen, dus intensief communiceren met de stukken. Vooral de paardjes met hun onvoorspelbare bokkensprongen hebben veel aandacht en begrip nodig.
Op de derde plaats moet je fouten durven maken om daarvan te leren. Er zijn schakers die met opzet verliezen door een onvoorstelbaar aantal fouten te maken in de hoop daar ontzaglijk veel van te leren. Daar moet je een speciaal karakter voor hebben.
Tenslotte zijn er schakers die hun tegenstanders biljetten van € 10,– en € 20,– toeschuiven. Als het bestuur van ‘De Kentering’ ter ore komt, dat je op die verderfelijke wijze de overwinning, misschien zelfs het kampioenschap, hebt binnen gesleept, volgt er een gruwelijke bestraffing. Die straf wordt dan in een buitengewone ledenvergadering vastgesteld.
Zo ver zal het met Dave en Henk nooit komen. Hun sportiviteit spat van hun spel af. Veel succes, mannen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *