Kampioen met zwart

1-5-2021: Anish Giri werd 3e op het kandidatentoernooi 2021 maar werd wel kampioen met de zwarte stukken.

1-5-2021: De start van Giri in de tweede helft van het kandidatentoernooi was verbluffend sterk. Even leek het er op dat hij Nepomniatsjtsji zou kunnen overvleugelen maar dat was een dromerij die als een zeepbel uiteenspatte, toen hij tegen Grisjtsjoek met zwart zijn hand overspeelde om daarna in de laatste partij de laag vliegende Alekseenko een punt cadeau te geven. De fut was er uit, het heilige vuur gedoofd.
Zijn overmoedige spel tegen Grisjtsjoek was heel begrijpelijk. Hij moest risico’s nemen om Nepomniatsjtsji naar de kroon te steken en had zelfvertrouwen geput uit zijn voorafgaande spel met de zwarte stukken.
Hij was de enige grootmeester van al die kampioenskandidaten, die met zwart 4 punten had weten te halen, dus “wie weet” moet het duiveltje in zijn hoofd hem hebben toegefluisterd, “hier ligt je kans jongen, met zwart krijg jij die Grisjtsjoek zo plat als een dubbeltje”. Het liep anders helaas.
Het enige wat hem nog restte, was zich laten fotograferen achter de zwarte stukken, met de dame veelbelovend in zijn liefkozende vingers en de blik op zwart. 

1 reactie op “Kampioen met zwart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *