Kampioen met drie koppen

Maandag 8 juli 2019: Als een echte tourwinnaar dirigeerde Ton Snoeren (links) de witte stukken winnend over het bord. Stan Heijmans incasseerde de nederlaag als een ware kampioen: analyserend.

Maandag 8 juli 2019: De einduitslag van de competitie van De Kentering was als een fotofinish in de Tour: Stan Heijmans won met een banddikte voor Ton Snoeren en twee diktes voor David Bruggeman. Misschien geïmponeerd door de gele trui van Ton, moest Stan de overwinning van de laatste etappe aan Ton afstaan maar hij bleef, zij het met flinke ademnood, de Eddy Merckx van De Kentering.
Na een ongekend spannende strijd eindigde het kampioenstrio binnen 20 punten van elkaar aan de top en met een voorsprong van meer dan 200 punten op het peloton, dat nog niet het gevaar kon uitstralen van een roedel achtervolgende moordlustige wolven. Wel mochten de leiders van die grote groep, Hans Kranenbarg en Wilbert van Eijk, een enkele keer hun tanden zetten in de machtige dijen van één van de kampioenen, dóórbijten konden ze echter niet, alsof ze het drietal aanzagen voor Cerberus, de driekoppige waakhond van de onderwereld.
Hans, Wilbert en anderen zullen dus moeten wachten op betere tijden. Die breken wellicht het volgende seizoen al aan, zodat er dan nog meer gele truien zich storten in een weergaloze, onvergetelijke eindspurt.

Maandag 8 juli 2019: David Bruggeman (rechts) bleef meedoen in de eindsprint om de titel door van Luigi de Mas te winnen.

Maandag 8 juli 2019: Luc Seuter (links) vond een rap antwoord op het dreigende zwarte centrum van Marc Smits en won.

Maandag 8 juli 2019: Roel Jongenelen (rechts) rukte op naar de 2e plaats in de derde ratingdivisie door Henk Swinkels te verslaan.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *