“Het voelt als een nederlaag” (verslag van captain Stan)

Stan en Rob in ernstig overleg (foto met mobiele telefoon)

Stan en Rob in ernstig overleg (foto met mobiele telefoon)

Dat waren de woorden van Hans in zijn partij van ‘De Kentering 1’ tegen ‘Garde 2’ nadat hij met zetherhaling remise kon afdwingen. Na een flinke fout in de opening kon hij de stelling toch nog gelijk trekken. Eerder had Stan op bord 1  de loper gevangen en Ton op bord 5 met zijn machtige loperpaar de stelling van de tegenstander overspeeld en dit had tot twee snelle overwinningen geleid.Tussenstand 2,5 – 0,5.
Zou het een mooie middag voor de Kentering gaan worden? Martie en Jan waren in de aanval. Dit ging ten koste van wat pionnen hier en daar ….  Tegenstanders boden remise aan en wij accepteerden deze. Tussenstand 3,5 – 1,5.

Met nog drie borden te spelen moest er een punt gescoord worden. Helaas ging Ton Wouters in verloren stelling door de vlag. Hij kreeg het obscure 1. g4 tegen. Desondanks een goede overwinning van zijn opponent. Tussenstand 3,5 – 2,5.

De druk werd daarmee steeds groter voor de twee overgebleven schakers. Raymond op bord 7  kreeg een vervelende pion op e6 tegen en Rob open a- en h-lijnen. Na bijna 5 uur spelen bezweek Raymond als eerste. De druk werd te groot en de pionnen zouden gaan promoveren ( 3,5 – 3,5). Alles hing nu van onze ervaren man Rob af. Hij verdedigde zich uiterst beheerst en kon een voordelige positionele stelling creëren.  De tegenstander keek op zijn telefoon (onrechtmatig volgens de regels, de wedstrijdleider had hier winst voor De Kentering kunnen noteren), maar Rob kon vanwege een blunder niets anders doen dan opgeven. De eindstand kwam hiermee op 3,5 – 4,5 in het voordeel van onze gasten uit Soerendonk / Maarheeze. Het gebruik van de mobiele telefoon was voor de wedstrijdleider echter een reden om op het wedstrijdformulier bezwaar aan te tekenen tegen de uitslag van de partij van Rob.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *