De USP gezelligheid

Door David

Gisteravond, na afloop van de simultaan tegen Ton, was er een afscheidsmomentje met Jan. Dat was even slikken. Jan gaat andere schaakavonturen aan, vooral met het opleiden en begeleiden van jeugd bij het leren schaken. Uit handen van Peter kreeg hij van de club een portabel demonstratiebord om dat nobele streven te ondersteunen, maar vooral als dank voor zijn inzet al die jaren voor de club. Peter noemde daarbij ook met name het Zomerschaken dat Jan heeft opgezet en waarvan andere clubs ook met enige jaloezie zeggen dat ze horen ‘dat het er vooral zo gezellig is’. De USP van onze club, noemde Peter dat. Dat het zo kenmerkend is voor het Zomerschaken is ongetwijfeld ook te danken aan de persoon van Jan, ongeveer de ‘USP gezelligheid’ in levende lijve. Juist daarom gaan we hem missen. Maar onze paden kruisen vast nog wel komende jaren!

Echt gezellig was ook de simultaan. Ton nam het op tegen 16 clubleden die het hem bepaald niet makkelijk maakten. Let op de foto’s trouwens niet op de versieringen: dat was niet voor Ton of Jan, maar al aangebracht voor een bruiloft op dinsdag in D’n Beer 🙂 . 

Vooraf had Ton druk proberen weg te nemen door een 10% score te voorspellen. Maar toen het een 47% score bleek te zijn geworden aan het eind van de avond, was hij toch niet zo tevreden als je zou verwachten: in de laatste partij – tegen Raymond meen ik – had hij remise voor het grijpen meende hij. Maar wij waren toch wel onder de indrukken vanwege de souplesse waarmee hij op veel borden de weg in complexe stellingen vond. 7,5 – 8,5 werd het, met deze uitslagen:

Ton-  Dick  0 – 1
Ton-  Guy 1 – 0
Ton-  Leon ½ – ½
Ton-  Olaf 0 – 1
Ton-  David ½ – ½
Ton-  Ralf 0 – 1
Ton-  Nico 0 – 1
Ton-  Roel 1 – 0
Ton-  Peter 1 – 0
Ton-  Gert-Jan 0 – 1
Ton-  Raymond 0 – 1
Ton-  Hans ½ – ½
Ton-  Paul 1 – 0
Ton-  Andreas 1 – 0
Ton-  Luigi 0 – 1
Ton-  Richard 1 – 0

 

Onder zowel de winnaars, remisespelers als verliezers werd een Schaak.nl Magazine verloot die de KNSB beschikbaar heeft gesteld. Dat was een initiatief van Roel om dit mooie schaakblad, de opvolger van het vorige bondsblad, Schakend Nederland, te promoten. Roel had van Koos Stolk van de KNSB begrepen dat het aantal abonnees veel lager was dan gehoopt, en had toegezegd in binnen onze club onder de aandacht te brengen. “Het blad is prachtig en leerzaam, en kost voor KNSB-leden jaarlijks maar € 10 voor 4 nummers!” aldus de wervende speech van Roel. Hierbij dan ook maar meteen de link naar de website van de uitgever Arko Sports Media: abonnement € 10 voor leden

3 reacties op “De USP gezelligheid

 1. Een daverend afscheidsartikel.
  De warmte die er van jouw stukje afstraalde,
  zul je in de Himalaya goed kunnen gebruiken.
  Good luck. Tjeu

 2. Beste gezellige schakers,

  Dank je wel David voor het mooie artikel.

  Goed om te zien dat Ton hard heeft moeten knokken om zijn mooie resultaat te behalen.
  Het ga jullie allen heel goed.
  Vooral gezond en gezellig,
  groet,
  Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *