Dance, dance

Door David

Op de fiets naar huis voelde ik me alsof ik op een leuk feestje was geweest. De roes van gezelligheid en van het dansen met de stukken in dansen met verschillende danspartners. Wilde dansen merendeels, waarin we vaak struikelden, we moesten lachen om de soms klunzige zetten en er na afloop steeds een lekker drankje met gezellige klets was. Vijf ‘dansen’ maar liefst, wat mogelijk was op één avond door de strakke leiding van Ton.

Het was een goed bezocht feestje: 37 schakers, en daarnaast Ton en nog een stuk of zes toeschouwers. Het overtrof de verwachtingen, een volle danszaal! En het plezier spatte er op alle borden vanaf, en om de vele cadeautjes overeen weer – “het lijkt Sinterklaasavond wel”, zei Leon- werd alleen maar gegrinnikt.

Een markant moment in mijn eerste partij, waarin ik eerst gewonnen, toen verloren stond en toen, als gulle geste, van Niels Feijen een cadeautje kreeg: Ta8-a5…. pat!

Erg leuk ook om naast bekende en nieuwe bezoekers, ook meerdere oud-leden te mogen verwelkomen. Zo dient deze nieuwe open rapidactiviteit ook het plezierig doel van fijne ontmoetingen; De Kentering heeft een web van schaakliefhebbers die hun oude club nog steeds weten te vinden.

Nico won met een indrukwekkende serie van louter winstpartijen. Alleen tegen hem stond de ons inmiddels bekende Xiheng Zhang – jeugdlid van HMC – een punt af. Ook Xiheng won verder vier maal, en bevestigde de snel opgaande baan van zijn gestaag reizende ster. Verrassing van de avond was – wat mij betreft – Tim Thole (ook HMC) die, met zijn nog bescheiden rating van 1404, ook geen enkele partij verloor en maar één remise toestond. En dat in een sterk deelnemers veld met schakers met soms 700 meer ratingpunten. Maar ja, bij rapidschaak zegt rating niet alles…

Tjeu, de genereuze sponsor van dit feestje, kon er helaas niet bij zijn, maar gaf aan in gedachten aanwezig te zijn in iedereen succes en vooral veel schaakplezier te wensen. Hopelijk kunnen we ook gauw weer met hem ‘dansen’ op de 64 velden. Daarvoor heb je geen stramme benen maar een scherpe geest nodig; en dat is Tjeu wel toevertrouwd!

Je vindt de complete uitslag op de pagina ‘Rapid- 2023-2024 Eindstand’

4 reacties op “Dance, dance

  1. Het plezier spettert van jouw verslag af, David. Prachtig toch, dat zo’n verrassend idee van een open rapid toernooi zo massaal wordt omarmd. En die patpartij van jou is onvoorstelbaar geestig, symbool voor wervelend, walsend, waanzinnig schaken.
    Fijn hoor, zo’n succesformule. Hopelijk gaat dat volgend jaar weer op deze manier, ook weer met een heerlijke patpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *