Bijna kampioen, Jan

Met een dikke plusremise bracht Wilbert van Eijk De Kentering op een 4-3-voorsprong tegen Son en Breugel. De beste stuurlui waren er als de kippen bij, om handen vol graan met goede adviezen over het bord te strooien.

Met een dikke plusremise bracht Wilbert van Eijk De Kentering op een 4-3-voorsprong tegen Son en Breugel. De beste stuurlui waren er als de kippen bij, om handen vol zaad met goede raad over het bord te strooien.

Ton Wouters besliste uiteindelijk de wedstrijd met eveneens een daverende plusremise. Hij had eigenlijk beloofd om te winnen, maar na de mooie uitslag tegen Son en Beugel mocht hij toch heelhuids het pand verlaten.

Ton Wouters besliste uiteindelijk de wedstrijd met eveneens een daverende plusremise. Hij had eigenlijk beloofd om te winnen, maar na de mooie uitslag tegen Son en Beugel mocht hij toch heelhuids het pand verlaten.

Het beste wat captain Jan Arts van De Kentering 2 voor de belangrijke match op zaterdag 4 februari tegen lijstaanvoerder Son en Breugel 1 kon bedenken, was een beroep te doen op het oude gouden trio Hans Fagel, Hans Kranenbarg en Paul Willemen. Zij stammen uit een ver verleden van de club, zo ontzettend ver dat we hen gerust de drie musketiers kunnen noemen. Zij waren metterdaad onnavolgbaar voor de rest van het team door als enigen hun schaakduels te winnen: 3 volle punten! Jan had hen gekleurd met de witte stukken, zodat ze vanaf de eerste zet vol op de aanval konden spelen.
Toen Paul hoorde dat hij aan het 2e bord kwam te zitten, spleet een dikke frons zijn gezicht in tweeën, maar dat hij met de witte stukken zijn favoriete Engelse opening kon spelen, vergoedde veel, bracht zelfs een totale gedaanteverandering teweeg, riep zijn alter ego te voorschijn, de gracieuze Engelsman, compleet met bolhoed en wandelstok en die na elke zet zijn hoed even opwipt als subtiel eerbetoon aan het schaakspel en de wandelstok gereed houdt voor de genadeklap. Zo verging het Paul dan ook aan het 2e bord.
Hans Kranenbarg vond voor deze cruciale wedstrijd eveneens een geschikte strategie. Elke zet die hij deed, begeleidde hij met zoveel vriendelijkheid alsof hij een gevulde koek aanbood, die echter voor de tegenstander steeds noten bleek te bevatten die moeilijk te kraken waren. Van die onaangenaam verraste tegenstander brak tenslotte met zijn tanden elk verzet.
Hans Fagel bedwelmde zijn tegenstander, door op verraderlijk vaderlijke wijze de donkere wolken boven diens stelling glimlachend weg te wuiven en de indruk te wekken dat van hem niets te duchten viel. Dus liet die tegenstander zijn toren even ongedekt staan, één zet maar. Daar schrok Hans echt wakker van en voorbij was de partij.
Na deze gezamenlijke driepunter was anderhalve punt genoeg voor de eindzege. Daar zorgden Dick van Leeuwen, Wilbert van Eijk en Ton Wouters voor met stevige remises.
Na deze zwaar bevochten overwinning staat De Kentering 2 alleen aan de leiding met 1 punt voorsprong op Son en Beugel. Volhouden mannen!
De Kentering 1 kon het tegen OSV 1 uit Oss niet bolwerken: 2-6. Alleen Stan Heijmans wist te winnen. Hans van Eijk en Arjan Gras behaalden verdienstelijke remises.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *