April 2015: Dieptepunt

Het hoofdklasseteam in de avondcompetitie was niet erg gelukkig met het gelijke spel tegen De Raadsheer A uit Zundert. "Zwaar teleurstellend", vond iedereen.

Het hoofdklasseteam in de avondcompetitie was niet erg gelukkig met het gelijke spel tegen De Raadsheer A uit Zundert. “Zwaar teleurstellend”, vond iedereen.

Een lang, zwaar tegenvallend schaakweekend vormde het troosteloze sluitstuk van de zaterdag- en avondcompetitie voor de teams van De Kentering.
Behalve een vracht goede voornemens sjouwden de schakers uit Rosmalen zaterdag 11 april op hun ritje naar WLC 2 en 3 in Eindhoven de ballast mee van talrijke afzeggingen door hun teamgenoten, waardoor ze al zeker waren van twee verliespartijen. Dat prikte en stemde niet vrolijk. De afloop ook niet: WLC 2 – De Kentering 1: 5-3; WLC 3 – De Kentering 2: 5½-2½.
De avondcompetitiebijeenkomst op maandag 13 april in ‘D’n Beer’ betekende het smartelijke tweede bedrijf van de schaaktragedie.
Het A-team van De Kentering was niet bij machte om hekkensluiter De Raadsheer A uit Zundert zijn wil op te leggen. Het werd 2-2 en daar waren Stan Heijmans en zijn mannen helemaal niet tevreden mee. Stan haalde nog wel het volle punt binnen, maat Piet van Eijndhoven en Martie van der Sanden moesten met een halfje genoegen nemen. Na de wedstrijd was Piet nog steeds zeer ontstemd over het onnodige verlies van een pion.
De Kentering 2 deelde volop mee in de malaise en verloor met 4-0 van het C-team van HSC uit Helmond.
Eigenlijk waren de deelnemers aan de interne competitie de enige lachebekken in de zaal, die het plezier uitstraalden dat bij het grote schaakgenoegen hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *